torsdag 3 maj 2012

Anders "Boken" Boqvist - "jag har inte blivit kontaktad av någon klubb"

Tjena Anders. Kul att du kan ställa upp på en liten kortis här på Dövinkel.
- Inga problem, kul att ni tar er tid att skriva så mycket.

Det tar onekligen tid, det har du rätt i men kul är det. Ni joggade ju som bekant mer eller mindre hem serien i år. Var det vad ni hade räknat med?
- Nja, kanske inte att det skulle gå så lätt första delen av säsongen, men det gjorde nog mycket för många att vi vann första matchen mot AIK, då fick vi lite luft under vingarna och vi såg att vi kunde vinna när det gällde, det hade vi inte direkt gjort året innan. Andra delen av säsongen gick vi ju på några nitar men på det stora hela gör vi det bra, sett över hela säsongen.

                                               Gladh vs Boken 1-0            Foto: Anders Lundström

Precis, inledningen var ju brutalt bra. 11 raka innan krossen i Alsikehallen! Vad hittade ni på under segerbanketten?
- Haha, det blev en lugn middag på Tullegården. Sen blev det kanske lite hårdare senare på kvällen. Så som en segerbankett ska vara!

En lugn segerbankett- är ingen riktig segerbankett. Om du tänker tillbaka under säsongen. Under vilken match var du bäst?
- Ska jag vara ärlig så tycker jag inte att jag har varit speciellt bra just den här säsongen (haft bättre säsonger). Men mot er och Brännan hemma så gick det helt ok.

Vilka ser du som dina styrkor i målvaktsspelet?
- Läser väl skotten helt okej, och utkasten brukar sitta där dem ska.

Har du några mindre bra sidor?
- Tråkigt svar, men man kan slipa på det mesta.

Jodu, det var ju rentav ett fegt svar. Vem har varit viktigast för er som lag i år?
- Jesper Almquist har varit riktigt viktigt för oss bakåt. Sen Rikard Petersson är ju sjukt viktig för oss både i försvaret och anfallet. Så det får bli de två som inte får gå sönder för oss nästa säsong.

                                            Gladh vs Boken 1-1               Foto: Anders Lundström

Definitivt viktiga kuggar det där. Vilken motspelare har du haft allra svårast med under säsongen?
- Svårt att säga någon sådär. Någon match kanske man hade problem med någon, men på det stora hela tycker jag inte att det var någon spelare som stack ut.
Jag vet inte om du minns detta. Men jag har skjutit 3 skott på dig ifrån min rätta position - vänstersex i år, och fyra skott ifrån högersex. Det intressanta med det är att jag har missat samtliga ifrån vänster men satt samtliga ifrån höger. Är det så att du har problem med högerhänta högersexor? Eller är det bara jag som är överjävligt bra på det?
- Ja du, bra fråga. Alltid lurigt med en högerhänt högersexa för man vet inte om han har koll på vad han gör. Sen om jag kommer ihåg rätt så va väl kanske ett eller två av dom målen på kontring? Men får väl ge dig att den kampen vann du.

Ett var på halvkontring. Dock nere ifrån zon 1. Däremot så vann du kampen rätt så överlägset ifrån andra sidan. Det ryktas om att du är på väg bort ifrån Lidingö, ligger det någon sanning i det?
- Det är mycket rykten, jag har inte blivit kontaktad av någon klubb.

Vet du om några förändringar i truppen till nästa säsong?
- Vi kommer att få en ny tränare till kommande säsong. Vad gäller spelare så ser det ut som om vi får behålla hela truppen och förhoppningsvis krydda den med någon bra offensiv spelare.

Hur tror du att det kommer gå för Lidingö i ettan kommande år?
- Tror inte vi kommer göra bort oss. Men vi måste höja våran lägstanivå och bli bättre offensivt. Bakåt kommer vi att klara oss bra.

Om du försöka dig på ett rekordtidigt tips. Vilka vinner norrtvåan nästa år?
- Brännan om dom får behålla truppen så tycker jag att det va det laget som imponerade mest.

Tack för att du ställde upp. Lycka till i ettan nu, och försvara norrtvåans heder.



3 kommentarer:

  1. Bra och tydligt besked att Boken stannar på Lidingö. Det borde ju stoppa de ryktena. Utan Boken skulle inte LSK ha en suck i ettan. De behöver få in en ny andremålvakt, inte tappa sin förstamålvakt.

    SvaraRadera
  2. De har ju en rätt bra andramålvakt i Anders Dietman om han blir kvar. Han var vass i sista matchen mot AIK. Hade över 50% räddningsfrek var det nån som sa. AIK gjorde bara 18 mål.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dietmann har definitivt potential, men han är i nuläget knappast en målvakt som levererar vecka ut och vecka in i division 1. En sådan målvakt behöver Lidingö som nykomling och då är man också ytterst beroende av att "Boken" blir kvar.

      Radera