torsdag 3 maj 2012

Serieindelning division 2 norra

Så, då var den äntligen här. Serieindelningen för kommande säsongs norrtvåa.

Division 2 Norra

AIK Handboll
Bodens BK HF
Brännans IF
HF SIF
Hornskrokens IF
Jakobsbergs GoIF
Kungsängens SK
Sikeå SK
Strömnäs GIF
Sundsvall HK
Täby HBK
Vassunda IF

Adm: Stockholms HF

22 kommentarer:

  1. Lite kuriosa här från norr. Malmberget handboll är i svår ekonomisk kris. Kanske tvingas lägga ner handbollen. Hittade ej artikeln på nätet men stod i gårdagens NSD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja inte "svår" ekonomisk kris även om det blev ett underskott i år, men det finns säkert cash kvar. Krisen är snarare på ungdomssidan och volonärarbetar sidan men det är ju en annan historia.

      Radera
  2. Kul att vi klara oss kvar i norra tvåan, då får man ju anledning till att läsa här på DÖVINKEL!

    Kommer Boden sist igen?
    Kommer Brännan börja använda sig av sina kanter och m6?
    Hur bra är HF SIF?
    Har kroken kvar seriens längsta spelare?
    Kommer Viksjösporthall va årets sämsta hall även nästa år?
    Hur går det för Kungsängen utan Igge och Höglund?
    Spelar Nordholm kvar i Sikeå?
    Är Bröderna Karlsson kvar i Piteå?
    Kan AIK vinna mot Sundsvall i Sundsvall?
    Har Täby någon spelare över 20år?
    Kan man brotta ner Aris nästa år?

    Vi har svaren om 10-11månader!

    / Björn Bodén, AIK

    SvaraRadera
  3. Jag förstår inte riktigt hur man tänker på förbundet när man återigen tvingar samma klubbar att gå igenom detta ekonomiska helvete? Vad var deras tanke när de ville ha in resekostnaderna för alla klubbar? Var det bara för att konstatera att "jaha 100 000kr ska dom väl klara av". Känns som om det fegats ur en hel del på stockholms förbundet där de inte vågat driva frågan om en ren Stockholms-serie, vekt!

    Viksjöhallen ska fö få nytt golv under sommaren. Det har lovats sedan Palme var statsminister men nu verkar det vara på g. Dessvärre kommer vi behöva bryta upp det och sälja för att ha råd med flygresorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det är bra. Om ni får nytt golv lär ni ju inte vara sämst i den kategorin längre med tanke på att Täby fick plats i norra serien. Tibblehallens golv är ju smått ökänt och det kan i sådana fall kanske vara tillräckligt för att Viksjö Sporthall ska kunna klättra något pinnhål på nästa säsongs lista.

      När det sedan gäller kostnadsfördelningsgrejerna, så kan jag hålla med dig om att man bör kunna hitta bättre lösningar. Dock tror jag inte att det är något alternativ med en Stockholmsserie, då det skulle innebära att norrlandslagen måste ro runt en division 2-serie på egen hand. Det underlaget finns inte (kolla bara hur norrtrean mår) och det riskerar bara att underminera norrlandshandbollen ytterligare. Det vill vi så klart inte. Istället tror jag på att man antingen ska försöka rotera lite bland stockholmsklubbarna så att man ungefär varannat år får spela i östra och varannat i år i norra serien (det har förbundet lyckats så där med den här gången, men, men), eller så får man slå ut kostnaderna på division 2-lagen i regionen. Som det är nu är det hur som helst inte riktigt optimalt och det tycks vi ju vara rörande överens om.

      Radera
    2. Vi har inte sett att det bli nått golv än. Problemet i Viksjö är ju inte egentligen golvet utan avsaknaden av städning. På fullaste allvar gick det mer än ett år innan vi såg spår av att någon hade städat i hallen. Toaletterna är ju ett fall för sig. Man undrar ju hur många arbetsplaster som skulle komma undan med den miljön som studenterna ser var dag.

      När det kommer till ekonomin så har du kanske rätt i att norrlandshandbollen urholkas men lite egoistiskt sätt så känns det inte som att det är vår uppgift att betala och vara handbollens regionala väktare i Sverige. Tro mig, jag tycker det är väldigt kul att spela mot norr-lagen. Det är kostnaderna jag har en hang up på. Jag lägger hellre pengarna på klubbens utveckling som alla andra föreningar kan göra.

      Förbundet bör subventionera resorna om de väljer att fortsätta med detta upplägg. Hur det finansierar subventionen finns det säkert många lösningar på. En idé är ju som du skriver att man slår ut det på alla lag. Sen har de ju inte direkt brutit nacken av sig när det kommer till att teckna avtal med flygbolag, hotell etc. Oftast är det ju biilligare att boka på egen hand.

      Dessvärre lär ju inget hända så länge vi drabbade klubbar inte säger ifrån, tillsammans. Det är kanske dags att måla plakat eller parkera traktorer framför entren till förbundet.

      Radera
    3. Känner igen det där med bristfällig städning. Vet inte riktigt var ifrån, men har hört någonting om det.

      Sedan kan jag bara hålla med dig om att det är offantligt tråkigt att så stor del av klubbens budget går åt till att bekosta resor över drygt halva landet. Det hade ju inte direkt skadat om man kunde avsätta de pengarna till annat som lyfter föreningens verksamhet. Men vi jobbar på.

      Någonting måste helt klart göras och om det är den franska modellen med traktorer som ska till så kanske man får bege sig ut till maskinparken. Om inte annat skulle "stockholmsklubbarna" i division 2 norra kunna gå samman om en skrivelse i hopp om att väcka förbundet lite (om det nu är det som är problemet). Det tål att tänkas på i alla fall.

      Radera
  4. Självklart vore det bästa kostnadsfördelning och vi norrlag skulle jubla högt om detta går igenom. Det gjordes ju en beräkning på detta men med tanke på hur dött det är lär inte något hända i den frågan.

    Sen känns det väl givet att det lag som ligger längst norrut på kartan ska spela i Norra serien!? Skulle det bli så undviker man diskussioner om serieläggningar dessutom kan ju vi som ska resa söderut spara ett par mil i resekostnader varje år!

    På tal om att motarbetats av förbundet så fick vi domare från Norrköping och Nyköping i kvalet. Detta innebar en kostnad på 9000:-!!!! till skillnad från er Stockholmslag som behöver betala cirka 1600:- Helt sjukt att vi ska drabbas av att förbunden inte ser till att ubilda domare här uppe!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att lagen som ligger längst norrut ska spela i norra serien är väl rimligt om det rör sig om reella skillnader i resväg. I Stockholm skiljer det sig ju inte så väldans mycket mellan avstånden mellan klubbarna. Åker man kommunalt som Norrfjärden gjorde när de mötte oss så hade det ju spelat noll roll om dom mött oss eller Gauthiod. 2mil extra på hyrbilen från arlanda eller extra på bilresan kostar ju oftast inte mer än en 50-lapp. Det är inte där ekonomin avgörs.

      Är 9000kr för domarna ett skämt? Det börjar bli Janne Josefsson nivå på det här snart?

      Jag hade iofs gärna betalat 9k för att slippa ena domaren helgen vi var uppe hos er. Då hade vi troligen vunnit på söndagen->sluppit kval vilket kostade 25k. Sparat 16k alltså ;)

      Radera
    2. Undrar lite hur man lägger serien då sollentuna får glida runt i den östra serien medans aik och delvis jakan ligger mer söderut om man kollar på kartan. Sen täby som ligger ett "stenkast" från sollentuna de får gott nöja sig med att resa till sveriges nordligaste delar nästa år.

      Radera
    3. Både AIK och Jakan ligger söder om Sollentuna och Täby.
      Skulle vara kul med en öppen redovisning från förbundet om hur deras interna regler ser ut när man väljer vem som hamnar var. Varför fick inte Jakan och AIK vara med i lotteriet som Björn säger ha ägt rum.

      Radera
    4. Jag har frågat och fått svar, återkommer när jag sitter vid datan och inte luren..

      BB

      Radera
    5. Kul. Väntar med spänning.

      Radera
    6. Okej, har som sagt varit i kontakt med Stockholm HF om serieindelningen och hur de resonerade(tokigt) när de satt ihop serierna för 2012/2013.

      De ville fördela de tidigare div 1 lagen jämnt i de 2:orna

      = Sollentuna, Täby, Tyrold och Strömnäs skulle alltså fördelas med 2 lag i varje serie.

      Strömnäs hamna i norra och Tyrold i östra det bestämdes rent geografiskt.
      Sen konstaterade tävlingsledningen att det var drygt 500m som skilde Täby och Sollentuna i vilket lag som låg mest norr. Då bestämde man alltså helt inkonsekvent att lotta vilket av lagen som skulle spela i norra alternativt östra 2012/2012. Jag tycker personligen att det är väldigt konstigt att man inte valde att gå rent geografiskt eftersom man gör det i övrigt.....

      Från div 3 kom Boden och HF SIF som hamnade i Norra
      Skogås,Hallstahammar,Ljungsbro och Bolton i östra.

      Jag tycker att tävlingsledningen skulle ha placerat Skogås eller Bolton i norra och AIK i östra om de nu ska sprida div 1 lagen lika då borde även div 3 lagen spridits 3-3 i tvåorna.

      Eller har jag helt fel vilka som kommer från 3:orna?

      Hur som helst fick norra 1 lag för mycket och östra 1 lag för lite då man fördelade div 1 lagen jämnt.
      Då valde man att placera Cliff i östra nu med motiveringen att det låg geografiskt mest söder ut.

      Stockholm HF MÅSTE göra det glasklart i fortsättningen om hur lagen ska placeras.

      ALT 1: 100% geografiskt

      ALT 2: Fördela div 1 OCH div 3 lagen jämnt i serierna

      ALT 3: Går det upp 3 lag från div 2 östra till div 1 så ska det placeras 3 lag från div 1 i div 2 östra. Alltså byt bara klubbarna rakt av efter hur det gått i serierna och kvalen.

      Jag hade lagt min röst på ALT 3.. Då hade väl Strömnäs spelat i div 2 norra och Täby,Sollentuna och Tyrold i div 2 östra, Cliff hade då varit kvar i div 2 östra.

      Det blev jävligt kluddigt och möjligen tok luddigt ovan, hoppas någon fick lite klarhet i hur Stockholm HF resonerat iallafall.

      / BB

      Radera
    7. Tack Björn, glasklart! Din redogörelse alltså...

      Radera
  5. Hur ska man hitta en rättvis lösning om man inte väljer att fördela lagen efter geografi? Visst är det bara två mil men då är det bara ett par mil kvar till upplandslagen också och ska man börja resonera så blir det ganska mycket på en hel säsong.

    Sen tar vi nästa diskussion och ja 9000 kr för domarna är ett skämt och det är inget illa menat mot domarna utan att förbundet måste hjälpa till att värna om Norrland! Det finns inte en chans att lagen i Stockholm skulle vara beredda att betala dom pengarna för domarna. Utan att ha alltför stor koll skulle jag tippa att ni Stockholmslag lägger ca 13000 varje år på domare så att ta en kostnad på 9000 till hade sänkt mångas ekonomi.

    När man läser vidare din kommentar så förstår man att du inte är allvarlig så kanske ingen idé att ens börja argumentera men tycker det är för kul för att skippa det. Att börja skylla på att ni fick kvala pga domarna känns lågt, ni kanske skulle funderat på att försöka spela lite handboll istället så kanske ni vunnit nån match till och då hållit er kvar den vägen.
    Vi siktar in oss på att ta dom domarna nästa år så skickar vi fakturan till er;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, spela handboll? Du menar som lördagen 29/10? Ja jag vet att ni vann med jättemycket i returen..

      Skämt å sido. Du har rätt. Jag var inte helt allvarlig.
      Så här efteråt så var söndagsmatchen väldigt avgörande. Hade vi vunnit den och allt annat hade blivit som det blev så hade det varit SHK som kvalat.

      Ang domare. Hur många domare utbildar ni i Brännan varje år? Vi är själva igång igen och utbildar domare i föreningen efter ett stando på några år. Det tar naturligtvis lång tid innan vi eventuellt har någon domare som får ta div 2 och uppåt då det är ungdomar som utbildas.

      Radera
    2. Vi utbildar alla våra ungdomsspelare till domare men mycket mer kan vi inte göra, därefter måste förbundet ta vid men det är inte så kul att vara domare i Norrland när man kan få en resa på 90 mil enkel väg för en match.

      /Tobbe w

      Radera
  6. Kan avslöja att detl lottades mellan Sollentuna och Täby om vilka som skulle spela i norra alt östra! En lott som var värd 60000

    BB, AIK

    SvaraRadera
  7. Hej, linusfloyd här, ny tränare för Täbys herrlag som kommer få det oerhört svårt i div 2, det är vi medvetna om med det unga (bara 95or nästan) laget vi har.
    Enligt Täby kommun så skall Tibblehallens skämtgolv nu under Juni att slipas om och målas om. Kankse gör det att golvet blir bättre men jag är tveksam, skämtet sitter i väggarna..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen, ser man på. Spännande med en sådan på profil (för visst får jag väl kalla dig det) som du på en tränarbänk i norrtvåan.

      Så länge vi får en fullstor plan är vi glada. Minns vad som hände HK Country, mardrömmen för en kantspelare.

      I övrigt får jag önska dig och laget lycka till. Vi tycks ju vara överens om att ni kommer få det tufft, men man kan ju alltid växa in i divison 2-kostymen, som man brukar säga. Verkar för övrigt som att det blir många unga och lovande lag i serien, vilket ju är roligt.

      Håller förresten med dig om att HF SIF är favoriter, men kanske inte "dyngfavoriter"...

      Radera
  8. HF SIF har ju varit för bra för DIV III i flera säsonger

    SvaraRadera