söndag 6 maj 2012

Jivestad ska lyfta Kungsängen

Kungsängen har inför den här säsongen sett om sitt hus på tränarsidan och när den nye huvudtränaren skulle tillsättas föll valet på ingen mindre än den tidigare elitspelaren Peter Jivestad. Jivestad var som aktiv spelare med och tog tre SM-guld med HK Drott, där han bland annat delade på mittniosysslan med stämskottets obeveklige mästare Magnus Andersson. Till följd av skadebekymmer tvingades dock Jivestad avsluta sin spelarkarriär i unga år och halkade därefter istället in på tränarbanan. Via tränaruppdrag i bland annat HK Drott (klubbens u-lag Team D 78 i division 2) och nu senast Bålsta IF (klubbens juniorlag) har handbollen nu fört honom till Kungsängens SK. Peter Jivestad har för "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" berättat om det nya tränaruppdraget och avslöjar att det inte är helt omöjligt att vi även får se honom på planen till hösten. Om inte annat kanske det blir några straffkast för den tidigare straffspecialisten.

Kungsängen nästa alltså. Hur kommer det sig att det blev just Kungsängen?

- Jag har varit i kontakt med dem tidigare, men flyttlasset gick till Haninge på grund av jobb och då blev det för långt att pendla. Nu kommer jag dock flytta tillbaka och det fanns då en möjlighet att hjälpa till, vilket jag var sugen på.

Vilken koll har du på Kungsängen?

- Jag har följt dem lite i tabellen och de verkar ha gjort en fin säsong med tanke på att det är ett relativt ungt lag.

Du har ju en fin handbollsbakgrund som spelare med bland annat tre SM-tecken. Vilken nytta har du av dina erfarenheter som spelare i rollen som tränare? Är det någon särskild spelare eller ledare som har inspirerat dig och som du ser som en förebild?

- Det underlättar så klart som tränare. Jag har bland annat enklare att tänka mig in i situationer och så, precis som för domare som själva har spelat. Det finns många jag har spelat med och mot som är värda att nämnas, men den person som har betytt mest som både medspelare och tränare för mig är nuvarande tränaren för AG Köpenhamn, Magnus Andersson. Han fick mig att börja tänka handboll på riktigt, i synnerhet då vi spelade på samma position.

Hur skulle du vilja beskriva din handbollsfilosofi?

- Bättre med ett hårt skott utanför än ett löst stolpe in... Utöver det så är inställning, förmåga och taktik centrala delar.

Och överfört på Kungsängen, vad kan vi vänta oss rent spelmässigt av er?

- Förhoppningsvis ett grundspel framåt och bakåt som vi successivt blir duktiga på.

Kungsängen har som bekant en mycket stark vårsäsong bakom sig och genast blev det tal om att vara med och utmana i toppen av serien kommande säsong. Är det en realistisk målsättning?

- Vi har inte diskuterat målsättningar i laget ännu och det är något jag vill stämma av där först. Men min ambition är att på två års sikt spela i division 1.

Transferfönstret är öppet sedan en knapp vecka tillbaka och det är naturligtvis mycket snack om potentiella värvningar och så vidare. Några intressanta nyförvärv på väg in i truppen?

- Kan bli någon eller några spelare, men inget klart. Om min hälsporre lägger sig och det känns hyfsat i knäet, så kommer jag eventuellt att spela lite också.

Några som lämnar?

-Ja, men även här så är det inget som är klart ännu.

Avslutningsvis, ni har precis påbörjat försäsongen och du har fått lite tid att bekanta dig med spelarna. Vad ser du som den största utmaningen?

- Vi kommer behöva lägga en grund denna säsongen med mycket tid på individuell teknik, både framåt och bakåt, vilket gör att vi kanske inte kan trycka lika mycket på taktik och sådant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar