tisdag 1 maj 2012

Transferfönstret öppet

1:a maj, demonstrationer, en och annan uppsaliensisk student som har vissa beymmer med att hitta hem till betongen i Flogsta, men inte minst en första chans att sätta punkt för spekulationer. Transferfönstret är öppet och "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" har listat de hetaste övergångsryktena.

Dan Larsson

Position: V6
Från: Borlänge HK
Till: AIK Handboll
Sannolikhet: 95 %

Kommentar: AIK deklarerade redan tidigt i vår att man var på jakt efter Borlänges målmaskin och det mesta talar nu för att Larsson skrivs över redan under de närmaste dygnen. En riktig klasspelare, som dessutom spelar på "rätt" position sett ur AIK-ögon. Vänstersexpositionen har varit något av en akilleshäl, men den tiden är sannolikt förbi nu.

* * *

Tomas Hagman

Position: H9
Från: Skånela IF
Till: AIK Handboll
Sannolikhet: 90 %

Kommentar: Succémannen från allsvenskan tycks inte bli kvar i Skånela och då är det med största sannolikhet så att han vänder tillbaka till AIK. Går självklart -- likt Dan Larsson -- rakt in i startsexan och man kan väl bara konstatera att AIK har någonting riktigt bra på gång. Tidig seriefavorit?

* * *

Dan Höglund

Position: H9
Från: Kungsängens SK
Till: Skånela IF
Sannolikhet: 90 %

Kommentar: Som ni har kunnat läsa här på bloggen har Höglunds framfart inte gått obemärkt förbi. Vill Höglund själv spelar han i Skånela IF och elitserien nästa säsong, punkt slut.

* * *

Mattias Söder

Position: M6
Från: Hornskrokens IF
Till: Brännans IF
Sannolikhet: 85 %

Kommentar: Linjevirtuosen från Stöpen har tagit examen från Luleå universitet och när nu även sambon är färdigutbildad talar det mesta för att flyttlasset rullar vidare. Hetast i jakten på Söders tjänster är Brännans IF och mycket talar för att Härnösand blir nästa anhalt på hans något okonventionella handbollsresa.

* * *

Simon Karlsson

Position: M9
Från: Strömnäs GIF
Till: IFK Nyköping
Sannolikhet: 80 %

Kommentar: Karlsson som de senaste säsongerna har pendlat mellan Stockholm och Piteå för att kunna spela i Strömnäs blir med all säkerhet inte kvar i piteålaget. Frågan är då bara var han spelar istället. Flertalet klubbar är intresserade av skyttekungen från division 1 norra, men i nuläget känns IFK Nyköping som det hetaste alternativet. Nyköping satsar på att fylla en bil med spelare från Stockholm och har hittills kunnat presentera två nyförvärv med bostad i huvudstaden, Daniel Andersson (målvakt från Trelleborg HBK Elit) och Hampus Asp (vänsternia från CaperioTumba). En inte alltför vågad gissning är nog att Simon Karlsson och Emil Koplimaa (högernia i CaperioTumba) fyller på i den bilen inom kort.

* * *

Johan Gross

Position: V6
Från: Hornskrokens IF
Till: Lidingö SK
Sannolikhet: 15 %

Kommentar: Även Gross tar sin examen i vår och det kan bli kostsamt för "Kroken". Jobb för civilekonomer tycks det inte vara någon brist på söderut och vad passar väl då bättre än en flytt till huvudstaden. Något konkret intresse har inte kommit till allmän kännedom, men Lidingö tackar knappast nej till en vindsnabb vänstersexa.

* * *

Rickard Jonsson

Position: M6
Från: Strömnäs GIF
Till: Sikeå SK
Sannolikhet: 10 %

Kommentar: Ännu en långpendlare och frågan är om det är särskilt lockande att åka mellan Umeå och Piteå nu när Strömnäs får börja om i tvåan. I samma division, men på betydligt närmare håll finns Jonssons tidigare klubb Sikeå SK och nu när laget lyckades hålla sig kvar i division 2 skulle det förvåna storligen om man inte slog linjejätten en signal.

* * *

Daniel Bygdemark

Position: M6
Från: Trelleborg HBK Elit
Till: Sikeå SK
Sannolikhet: 5 %

Kommentar: Det kan bli trängt på linjen i Sikeå till hösten. Tidigare i veckan kunde vi rapportera om att Daniel Bygdemark kan vara på väg hem till moderklubben.

* * *

Vasilj Lundberg

Position: H9/H6
Från: IF Hallby HK
Till: Sikeå SK
Sannolikhet: 5 %

Kommentar: Detsamma gäller Vasilj Lundberg, som med sin erfarenhet från spel i högre divisioner naturligtvis skulle vara ett välkommet tillskott. Vill det sig offantligt väl för Sikeås del kommer de att kunna ha en av seriens på pappret starkare trupper till nästa säsong.

* * *

Andreas Fuxborg

Position: V9
Från: Sollentuna HK
Till: Ricoh HK
Sannolikhet: 5 %

Kommentar: Så till ett riktigt höftskott signerat bloggkollega Gladh. Om nu inte Sollentuna till följd av urdragningar får en gratisbiljett tillbaka till division 1 väntar spel i division 2. För Fuxborgs del däremot är det högst tveksamt om så blir fallet. Vänsternian har imponerat stort och det sägs att det har funnits intresse från klubbar högre upp i seriesystemet tidigare under säsongen. Något konkret anbud tycks dock inte ha läckt ut, men Gladhs teori är att Ricoh HK är intresserade. Vad grundar han då detta på? Ja, varför skulle han annars ha blivit uttagen i "Knorrtummes" all star-lag -- bland alla ricohspelare? För inte kan det väl vara så att han faktiskt har varit norrettans bästa vänsternia den här säsongen?

* * *

Har du fler rykten eller tankar kring potentiella värvningar? Klicka då på bilden med texten "Senaste övergångsryktena", som finns i högerfältet.

6 kommentarer:

  1. Fan va kul med Silly season!

    Kan vi ni inte ha en sammanställning längs högerflanken där det står klara övergångar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett jättebra förslag och visst kan vi det. Glöm bara inte bort att bidra med eventuella övergångsrykten ni får nys om. Det bästa är om vi kan vara heltäckande med både klara övergångar och sådant som är lite mera löst.

      Radera
  2. Skånela IF/HF SIF vill även knyta till sig Robert Jurell från Vallentuna HK. Fortsatt satsning på unga talanger för inskolning är tydlig inriktning för regionens enda elitlag just nu.

    SvaraRadera
  3. Båda lidingötränarna lämnar
    Cliffs tränare till LSK
    Vilket nerköp

    SvaraRadera
  4. Dimman och Broman hat gjort underverk med ett "juniorlag". Vilket lag ska de träna. De verkade vara tajta ihop. Enda laget i serien Dom haft ett "spel". Vilken miss av LSK

    SvaraRadera
  5. Simon Andersson H6 går från Djurgården tillbaka till Kungsängen ryktas det

    Bänknötarn

    SvaraRadera