onsdag 30 maj 2012

Drömvärvningen som sprack

Han är en av våra utflugna hjältar och inför den här säsongen var vi många som närde stora förhoppningar om att han skulle återvända till sin vinröda moderklubb. Nu blir så inte fallet, utan Adam Tiselius (född 1993) har kritat på för spel i hisingsklubben HP Warta nästa säsong.

Adam lämnade Vassunda för två säsonger sedan för att pröva lyckan i IK Sävehof. I Partille har han under två år gått på Porthälla gymnasium, där han har tränat handboll i mästarklubbens regi. Så sent som i mars var han med och vann guld i herrjuniorklassen vid USM i Norrköping. Nu när han tar studenten är den här sejouren i Sävehof emellertid över och han har varit på jakt efter en ny klubbadress. Självfallet hade vi som förhoppning och målsättning att han skulle vända hem för spel i Vassunda IF, men efter en tids provträning blev det i början av veckan klart att HP Warta blir nästa anhalt på den handbollsresa han förhoppningsvis bara har påbörjat.

Warta drog sig efter den gångna säsongen ur allsvenskan till följd av ekonomiska brydsamheter och börjar till hösten om i division 2. Där ser man Adam som en bra förstärkning och det är jag personligen helt övertygad om att han också kommer att bli. Bortsett från att han till följd av ett missförstånd (eller hur var det nu, Adam?) placerades på kanten under en period har Adam mestadels spelat mitt- och vänsternio. Det är också där han kommer till sin rätt. Det är lätt att bedra sig när Adam spelar och mer än en person har velat dra paralleller till kroaten Ivano Balic. Den jämförelsen är nog inte heller så dum. Adam har ett fantastiskt spelsinne, är en bollirare av rang och nu när han har fått kasta bowlingklot i Partillebohallen har han också blivit en riktigt bra skytt. Lurigt och svårläst har hans skott alltid varit, men nu är det dessutom hårt.

Vi önskar Adam ett jättestort lycka till med sin fortsatta handbollsutveckling!

* * *

Adam, när du läser det här vill jag att du ska komma ihåg att du alltid är välkommen tillbaka. Tänk också på att i Warta riskerar man att få betala bensinen och busschaufförens traktamente ur egen ficka. Det slipper man här uppe!

* * *

Det var två år sedan sist, men oj vad jag saknar de kantutspelen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar