måndag 14 maj 2012

Telefonen går varm hos "BvL"

Bara en förlust på 22 omgångar, ändå blev det ingen serieseger för Enköpings HF. HF SIF vann när det gällde som mest och måste ha gjort Enköping till en historisk tabelltvåa. För inte kan väl ett lag med 41 poäng av 44 möjliga ha lyckats med bedriften att inte vinna serien tidigare?

Inte heller i kvalet ville det sig, utan Sikeå SK blev för starka i en hyperjämn matchserie. Läge att vika ned sig? Icke, Enköpings HF såg snabbt om sitt hus och tar nu nya tag för att nå division 2. Bloggen fick tag i mittsexan och lagkaptenen Filip Hagerlind, som tror stenhårt på sitt Enköping.

Med lite perspektiv på kvalet, hur skulle du vilja sammanfatta er insats? Vad var det som inte riktigt stämde? Kunde ni ha gjort någonting annorlunda?

- Jag tycker vi gör ett ganska okej kval ändå. Vi spelar bra första matchen borta och sedan spelar vi bra i 40 minuter hemma. När vi får Gustav (Odeheim, reds. anm.) skadad och det går upp för folk att vi kan vinna matchen när vi leder med sex bollar och det är 20 minuter kvar så låser det sig mentalt för oss alla. Vi hade den matchen precis där vi ville men kunde inte knyta ihop säcken. Sista matchen är inte så mycket att säga om, tycker inte vi kommer upp i normal nivå. Sedan får man inte glömma bort att Sikeå var duktiga. Hade de haft det laget de hade på slutet hela säsongen så hade de inte varit i närheten av ett kval. Jag vet inte vad vi kunde ha gjort annorlunda, ställa upp muren bättre i andra matchen kanske.

Om vi ser till säsongen i stort. Tvåa i serien trots bara en förlust, det måste vara något slags rekord. Är ni nöjda med er säsong i stort eller är det bara frustrerande att HF SIF råkade spela i samma serie?

- Set till säsongen i stort så är vi inte nöjda, vi siktade på att gå upp. Vi var väldig besvikna på oss själva att vi inte lyckades knyta ihop säcken i första matchen mot Skånela (oavgjort, 29-29, reds. anm.) I returen mot Skånela går de ut och spelar ett försvarsspel som Jernemyr själv hade varit stolt över. Vi var inte förberedda och förlorade stort. Men skånelagrabbarna är väldigt duktiga och kommer nog vara med och sniffa på en division 1-plats nästa år. Resten av matcherna är inget att tala om, det var väl bara ett par lag som stressade oss i 10-15 minuter. Lite tråkigt faktiskt.

Och nu laddar ni om för att komma tillbaka starkare än någonsin nästa säsong.

- Nästa säsong ser väldigt lovande ut redan nu. Vi får tillbaka bland annat Jonatan Lövgren som varit långtidsskadad efter att spelat förra säsongen i Irsta. En försvarsjätte vid namn Joel Eneroth som varit borta i Australien och roat sig sedan i julas och även Dino Dzindo kommer tillbaka, vilket kommer höja konkurrensen i laget. Även en joker med rutin är på gång, men det får vi återkomma med när det är klart. Så jag tror vi kommer vara ännu starkare nästa år. Bara vi har fokus nog så ska vi vinna serien -- och förhoppningsvis obesegrade. Vi kommer under försäsongen ha åtta matcher om jag inte minns fel, och alla mot division 2-motstånd för att sporra oss. Vi kommer även åka upp till Hedemora Cup och försöka vinna den där j*vla turneringen någon gång! Efter 4 år med bara andraplatser.

Det verkar bli vissa förändringar på ledarsidan. Berätta lite om planerna.

- På ledarsidan kommer det fungera som i år med den skillnaden att Pierre (Gjuraj Grubbström, reds. anm.) kommer att vara med och vara delaktig i herrlaget även på bänken (sedan tidigare är han herransvarig i föreningen, reds. anm.)

Och du själv blir kvar?

- Ja, jag kommer bli kvar i Enköping. Jag flyttade hem i februari efter fyra år i Västerås, så det känns väldigt skönt att bara ha fem minuter ned till hallen. Och med det här laget vi har nu så vill man ju inte lämna. Den resan i seriesystemet vi har planerat för vill jag inte missa!

Några spelare som har flaggat för att de eventuellt inte blir kvar i klubben?

- Det är inte riktigt klart än. Marcus Rosqvist har flaggat för att han kanske lägger skorna på hyllan. Han har ju Sveriges sämsta immunförsvar, så han har haft fler sjukdagar än vad som är nyttigt. David Pernand Ekström har fått förfrågningar från annat håll och där får vi se vad som händer. Sedan har telefonen gått varm hos "BvL" (Viktor Berg von Linde, reds. anm.), men jag tror han skulle sakna oss för mycket för att lämna.

Avslutningsvis. Det har varit tal om att Enköping skulle byta division 3-serie, men nu ser det trots allt ut som att ni blir kvar i östsvenska norra. Var det ni som ville byta serie, eller?

- Det där har jag inte hört någonting om. Jag är i alla fall nöjd med att lira här, då blir det derby mot bönderna från Fjärdhundra, vilket piggar upp lite!

* * *

För den som inte redan har noterat det är det alltså så att Fjärdhundra SK har fått förbundets gunst och blir kvar i division 3 en säsong till. Detta trots att de spelade sig ur serien den gångna säsongen.

* * *

Pernand Ekström? Ja, det är vänsternian som gjorde 21 mål mot oss i u-lagsmatchen borta mot Enköpings HF B. 45-42 slutade den helt vansinniga matchen till vår fördel.

* * *

SM-finaler i helgen och jag kan inte annat än stämma in i bloggkollegans hyllningar av mästarklubben. Klass var ordet!

* * *

Likväl är det ju lite tråkigt att det bara blev en halvlek (den första i damfinalen) värdig en SM-final.

* * *

Jag är oerhört svag för Guif i allmänhet och deras kontringsspel i synnerhet, men den här gången får de ursäkta. Att IFK Kristianstad var i final var inget annat än en lyckträff. Synd bara att skåningarna aldrig riktigt tilläts vara med i matchen. De orangea fick aldrig riktigt tillfälle att låta så mycket som de nog hade kunnat.

* * *

Kristianstadpubliken är för övrigt väldigt osvensk och fortsätter det så här har IFK snart vuxit ur den nya arenan också. Men det är väl som någon journalist skrev i någon kvällsblaska, det kommer en serielunk också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar