fredag 13 juli 2012

Äntligen allt under ett och samma tak

Juli är en utmärkt månad på många sätt och vis. Visst är det lite tråkigt när man inte kan spendera varje kväll i veckan i hallen, men det ger ju å andra sidan tid till så mycket annat. Till exempel att fixa med annat handbollsrelaterat som i huvudsak sköts utanför heldragen gul linje. För egen del arbetar jag just nu med en hel del storslagna planer kring våra hemmamatcher (utöver allt planeringsarbete för P-98) och inom kort kommer arrangemangskommittén att sammanträda för att sätta dessa planer i verket. Förhoppningsvis ska vi kunna bjuda på riktigt härlig inramning när det återigen vankas division 2-handboll i Alsikehallen framåt sista helgen i september.

Ett annat av alla dessa projekt som jag inte har så där väldigt mycket att göra med, men välkomnar å det varmaste är det som gäller vår hemsida. Vassundas herrseniorer, som tidigare av någon för mig helt obegriplig anledning (egentligen finns det säkert någon som framstår som rimlig) har hållit till på laget.se, kommer under den här månaden att flytta in under samma tak som resterande del av Vassunda IF Handboll. Förutom att vi slipper eländigt dåliga och estetiskt inte särskilt tilltalande laget.se kan vi på så vis ytterligare konsolidera verksamheten och minska risken för att det uppfattas som att herrseniorerna arbetar avsides den övriga handbollssektionen. Det har funnits tendenser till det, vilket naturligtvis är väldigt olyckligt, men nu kan vi med enkla medel decimera den fragmenteringen. Det kan naturligtvis uppfattas som mestadels en formsak, men enligt mitt och många andras sätt att se på saken är den här flytten oerhört viktig, för att inte säga helt nödvändig. När vi dessutom gör om och gör rätt finns det ju dessutom en fantastisk möjlighet att göra någonting riktigt bra av den. Att fixa norrtvåans bästa hemsida är ju inte direkt någon större bedrift, men en riktigt bra hemsida ska likväl inte underskattas. De flesta föreningarna i norrtvåan bör verkligen se över sina.

P-O Skatt kommer att sköta den här processen och jag är tämligen övertygad om att det kommer att bli väldigt jättebra. När hemsidan sedan börjar fyllas med smaskigt innehåll lär vi väl få anledning att återkomma, men till dess nöjer vi oss med att det äntligen sker en förändring på den här fronten. Föreningens hemsida hittar ni här.

* * *

Norrortarna värvar om inte bäst så i alla fall mest just nu. Kungsängens SK gör sin femtioelfte värvning när Daniel Bartenius (född 1990) tillkommer från västerortsklubben Spånga HK och vår motståndare i premiären, Jakobsbergs GoIF, förstärker med vänsterhänte högernian Anders Johansson. Vad den senare håller för nivå vågar jag inte uttala mig om, men är han bara i nivå med lagets övriga niometersspelare kan jag garantera att han som vänsterhänt kommer att tillföra ytterligare en dimension åt järfällagänget.

Dessutom förstärker Täby HBK från division 3-laget Vallentuna HK. Oskar Ånnegård heter vänsternian som ansluter och oavsett hans handbollsmässiga kvaliteter (som jag inte vet mycket om, även om jag nog har spelat mot honom) vågar jag nästan lova att han kommer att bli nyttig för unga Täby HBK. Det räcker med att titta på hans födelsedata och signalement för att inse det. Ånnegård är, född 1986 som han är, nästan 10 år äldre än merparten av spelarna i truppen och med sina 96 kg fördelade på 188 cm är han väl ungefär lika tung som övriga laget tillsammans.

2 kommentarer:

  1. En positiv sak är att ni inte behöver uppdatera eran serietabell på hemsidan längre! Det sköts automatiskt för alla lag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Den är ju kopplad till förbundets hemsida, vilket naturligtvis är praktiskt.

      Radera