fredag 27 juli 2012

Spansk Calle Hagas senaste tillskott

HK Haga fortsätter arbetet med att få ihop en slagkraftig trupp. Nu ansluter spanjoren Sergio Calle Lobo (född 1991) från Club Balonmano Tres Cantos i den spanska fjärde divisionen. Han var som junior med och spelade hem en femteplats i de nationella mästerskapen. Sergio beskriver sig själv som en allround niometersspelare, som helst huserar på vänsternio. Sergio ansluter till den övriga truppen den 25 augusti.

Det här måste ju tveklöst vara tidernas häftigaste värvning i norrtrean, men det finns en överhängande risk att den är utkonkurrerad inom kort. Projektet HK Haga ser nämligen ut att få ytterligare internationell touch, men mer om det inom kort.

Inom kort hoppas vi också kunna presentera en intervju med Sergio, men eftersom varken min eller bloggkollegans spanska är vad den kunde ha varit tvingas vi skicka frågorna på remiss till vår konsulterade översättare, som för tillfället visat sig vara helt okontaktbar. Vi jobbar på det.

* * *

Det här med Lidingö och Denny Tellanders vara eller icke vara på ön tycks ju vara ett tacksamt diskussionsämne. Jag tror att bloggkollegan sammanfattade det de flesta tycker och tänker ganska bra igår, men jag skulle vilja lägga till ytterligare en dimension i det hela. Nu vet vi förstås inte om Lidingö överhuvudtaget har varit det minsta intresserat av Tellanders tjänster, men om så är fallet kan jag inte låta bli att skicka en känga till Lidingös styrelse. Antingen saknar den helt förankring med den verksamhet man bedriver och har fastnat i styrelserummet eller så har man ingen som helst respekt för sin egen förenings värderingar. Att det sedan ur en sportslig synvikel kanske hade varit optimalt med Tellander som tränare (han har ju trots allt bevisat att han är en mästare när det kommer till att förankra en snål, i vissas ögon kanske cynisk, handboll, något som en nykomling inte torde må alltför dåligt av i många lägen) har inte med saken att skaffa. Nog om det, jag vägrar tro att Lidingös styrelse ens har övervägt den här tränarlösningen.

* * *

Efter att igår (återigen) ha hamnat mitt i SJ:s tågkaos förstår jag att de är väldigt stolta över sin insats för miljön. Miljöpåverkan är ju närmast obefintlig när tågen står still. Å andra sidan kanske det borde gå upp för SJ att den indirekta påverkan riskerar att bli ganska stor när man väljer bort tåget framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar