fredag 20 juli 2012

Ett annorlunda upplägg ska rädda hedern för Upsala IF

I skrivande stund sitter jag och njuter av att slippa Claes Hellgrens eviga värdelösa överanalyserande av handbollen som visas på TV. TACK! Det är bara att inse. Karln kan ju egentligen ingenting om någonting. Det enda han tjatar om är tandläkarräddningar, hans "vanliga straff" och löst knutna skosnören som per automatik innebär att skottet hamnar preciiiiiiiiiiiiiiiiis där han visste. Konstigt att han aldrig kan säga innan var skottet ska hamna. Jag undrar om han överanalyserade precis lika mycket för 30 kg sedan, då han var landslagsmålvakt?

* * *

Det händer grejer i division 3 östvenska norra. Upsala IF gör allt som står i sin makt för att förbättra sig från fjolårets förnedrande jumboplats. Därför har man i år lagt sig an med en ny försäsongsvariant. Laget vilade sig i form under hela maj-juni, för att sedan gå på stenhårt nu i juli. Vad tränar man då? Jo, 8 kilometer löpning och beachhandboll. Kan det månne vara så att coach Janne Henriksson vet någonting vi andra inte vet?

* * *

Uppsala beachhandbollscup närmar sig med stormsteg. Det återstår nu mindre än en månad, och anmälningarna strömmar till. Senast i strömmen är Falu HK som -- liksom vi -- ställer upp med två lag. Nu återstår det bara två platser och det ska bli intressant att se vilka lag som tar de platserna.

De anmälda lagen till dags datum är följande:

Uppsala HK 1
Uppsala HK 2
Uppsala HK 3
Vassunda 1
Vassunda 2
Falu HK 1
Falu HK 2
Upplands Tuna IK
Rimbo HK
Fjärdhundra SK

6 kommentarer:

  1. Vem f** är Claes Hellberg??

    SvaraRadera
  2. Hem... tillfällig sinnesförvirring.

    SvaraRadera
  3. Skönt att höra att fler än jag är trötta på firma Hellgren/Perlskog. Känns som att det är dags att förnya sig på TV4.

    SvaraRadera
  4. David Joelsson VIF21 juli 2012 kl. 15:56

    Är så på de flesta sporterna som TV4 sänder, de har nån/några som kan och så har de en drös med folk som inte kan ett skit rent ut sagt, se bara på hockeyn, vem i hela världen vill påstå att Leif Boork är bättre än Niklas Wikegård !? TV4, GÖR OM, GÖR RÄTT !!

    SvaraRadera
  5. Hur tror ni det kommer gå i Uppsala beachhandbollscup? Vilket lag kommer vinna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rimbo om de kommer med bästa laget. Det vet man ju dock inte. Andrahandsfavorit är i mina ögon något av Uppsala HK:s lag, troligtvis det med deras juniorer (födda 1995). De är riktigt bra i sanden och tränar också mycket på det. Vid sidan av Rimbo är jag annars helt övertygad om att vi har de bästa och skickligaste handbollsspelarna på plats, men antalet träningstimmar i sanden talar emot oss. Dock har jag en känsla av att beachhandboll passar oss ganska bra; vi har många spelare som spelar med mycket finess.

      Rimbo och Uppsala HK är mina favoriter baserat på att båda går in för det här med beachhandboll riktigt ordentligt och faktiskt är bland de ledande i landet. Där bakom tror jag på oss som en outsider.

      Jag får väl återkomma med ett ordentligt tips eller i alla fall lite kommentarer om respektive lag när vi har fått lottningen och spelschemat.

      Radera