tisdag 17 juli 2012

Rimbo fortsätter förbluffa

Anmälningarna till Södra Dalarnas Cup strömmar till. Senast i raden av anmälda lag är norrtvåanlagen Kungsängens SK och Sundsvall HK samt division 3-nykomlingen Strands IF och några långväga gäster från Visby IF Gute (även gotlänningarna spelar i division 3). Som sagt, känslan av att det kan bli en bra turnering i år blir bara starkare.

Apropå försäsongsturneringar så väljer de allra flesta av lagen i norrtvåan att medverka i åtminstone en sådan innan seriepremiären, men det finns ett undantag. AIK Handboll väljer en annan taktik, där ett träningsläger får räcka. Framgångsrecept eller inte? Det får tiden utvisa, men det behöver absolut inte vara till nackdel. Solnalaget är knappast det mest och bäst kartlagda laget i serien med tanke på de nyförvärv som har tillkommit och i det avseendet gör de kanske klokt i att inte match mot eller ens i närheten av andra lag i norrtvåan.

* * *

Sommarens arbete med föreningens hemsida börjar ta form ordentligt. Föreningens startsida hittar ni här och därifrån kan ni navigerar er vidare in under fliken "Dam- & Herrlag" för att läsa mer på just herrlagets lagsida.

Bland annat kan man i kalendariet notera träningstiderna som nu är definitivt spikade, något som alltid är lika intresseväckande. Vi inleder försäsongens andra del onsdagen den 1 augusti och de första tre veckorna gäller följande tider:

Måndagar 18:00 - 19:30 i Alsikehallen

Onsdagar 18:00 - 19:30 i Alsikehallen

Fredagar 18:00 - 19:30 i Alsikehallen

Verkliga höjdartider de inledande veckorna alltså. Fredagsträningar är naturligtvis alltid en het potatis, men för den som tycker att fredagkvällar är något att ha är det väl bara att lyssna på den alltid lika vise Anders Joelssons insiktsfulla kommentar tidigare under försäsongen om att det ändå inte är någon i det här laget som ska hem och se på Idol eller Let's dance. Hela den verkliga kvällen är ju dessutom kvar efter träningens slut och får jag gissa så tror jag att många kan uppskatta att få en tisdag- eller torsdagkväll handbollsfri istället. Från och med den 20 augusti övergår vi sedan till de ordinarie träningstiderna, som sedan styrelsen ikväll antagit träningstidsgruppens förslag är:

Måndagar 19:00 - 20:30 i Alsikehallen

Onsdagar 20:30 - 22:00 i Alsikehallen

Fredagar 18:30 - 20:00 i Alsikehallen

Pangtider igen! Visst, det blir fredagar hela säsongen, men lika bra att se positivt på det. Ur matchförberedelsesynpunkt behöver det dessutom inte vara alltför dåligt, tvärtom. Med tanke på att vi kommer att spela majoriteten av våra matcher på söndagar den här säsongen är det ganska lagom med en dag mellan sista träningen inför match och själva matchen. Noteras ska också att vi till skillnad från föregående säsonger får alla träningar i Alsikehallen. Det är icke att förakta. En som blir glad är i alla fall Anders Joelsson vars taxiservice nu får ett par körningar mindre i och med att delar av materialet inte behöver transporteras från den ena hallen till den andra. Det är Anders värd tycker jag.

* * *

Lemmeltåget från Rimbo till Norrtälje fortsätter. Senast i raden av spelare att lämna Rimbo HK för HK Ceres är mittsexan Patrik Rödin (född 1989). Majoriteten av de spelare som tidigare har tagit steget österut har ingått i Rimbos u-lag Team Rimbo HF och det i sig bör väl få varningsklockorna att ringa i såväl styrelserummet som i ledarstaben kring herrlaget, men i Rödin är det faktiskt en under föregående säsong tongivande spelare som lämnar. Om jag inte missminner mig var det väl så att Rimbo ledde allsvenskan fram till dess att Rödin bröt armen borta mot VästeråsIrsta HF och att det därefter gick utför mot en slutlig mittenplacering. Det borde oroa ordentligt och lite i min enfald undrar jag: hur bär Rimbo sig åt egentligen?

16 kommentarer:

  1. Det är inte för att vi är lata som vi inte åker till Södra Dalarnas Cup eller Eskil cup eller liknande.

    Ifjol var vi i Avesta och spelade en liknande turnering, det var helt enkelt för dåligt motstånd och framförallt för tätt spelande (30min från avblåsning till avkast). Tack vare det fick vi Alex Lindholm knäskadad hela säsongen. Motståndet ser ju bättre ut nu, men vi väljer ändå att skippa cuperna.

    Men det är inte så illa som man kan tro, ett träningsläger räcker ju inte, det blir träningsmatcher hemma i Stockholm mot div 2motstånd ev något div 3 vi får se.

    Laddad till tusen!

    / BB, AIK

    SvaraRadera
    Svar
    1. Edit: Blir mot div 2 östra motstånd, kul att känna på dom rackarna också.

      / BB

      Radera
    2. Att det skulle bero på latmasken trodde jag absolut inte, utan jag förutsatte mer eller mindre att det var ett medvetet val från er sida. Ska man vara sån så är det ju inte någon större skillnad på att spela enskilda träningsmatcher och att kombinera träningsmatchandet med någon turnering.

      Fördelen med turneringar är ju naturligtvis att man får rejält med matchning på samma ställe under en kortare tidsrymd samt att det är mer av ett tävlingsmoment, vilket aldrig är fel om du frågar mig. Men som sagt, att det inte skulle gå lika bra med "bara" träningsmatcher tror jag inte. Har ni dessutom dåliga erfarenheter av försäsongsturneringar är det väl lika bra att rikta in sig på träningsläger och bra träningsmatcher. Fördelen med träningsmatcher är ju att man helt styr över vilka man vill möta.

      Radera
    3. Ni hade ändå bara åkt på torsk i Södra Dalarnas Cup :)

      Radera
    4. Tack, det värmer verkligen att höra. ; )

      Radera
    5. Jag menade AIK :)

      Radera
  2. Södra Dalarnas Cup är en mycket bra och välplanerad turnering. Det tråkiga är att den de senaste åren har haft samma deltagande lag. Nu när dessutom halva div 2 norra åker dit så finns det all anledning att göra som AIK och titta på en annan lösning. Varför ska man visa upp sig, sina nya moves och spelare för lag som man kommer möta några veckor senare.

    Sen är det nått med vattnet där uppe. Man har så jävla ont i huvudet när man vaknar på söndagen. Nån borde kolla upp det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du helt rätt i. Inte i att det är nått med vattnet alltså, utan att Södra Dalarnas är säsongens bästa tillfälle att avslöja alla eventuella hemligheter man jobbat på under försäsongen. Gissa varför vi gör så här:

      "Till Eskil Cup den 1-2 september [...] åker vi med en trupp som representeras av A-laget och till Södra Dalarnas Cup [...] med en trupp som representeras av U-laget." (Saxat från vår hemsida)

      Att det sedan kommer att överlappa en hel del är en annan sak, men tänket borde framgå. Det räcker med att Brännan och HF SIF kommer att ha järnkoll på oss efter helgen i Eskilstuna (om de inte redan har det).

      Radera
    2. Jag tror inte det är vattnet! Ni får sluta supa er fulla på lördagen så kommer ni vakna krya på söndagen

      Är man ett tillräckligt bra lag så borde det inte spela någon roll om man åker till Södra Dalarnas Cup även fast halva serien åker dit! Så jävla mycket förändras det inte från förra säsongen

      Radera
    3. Var det bara jag som trodde att det var lite väl avvägd humor från Johans sida det där med vattnet... Självklart är det inte vattnet som gör att "Jakan-spelarna" har ont i huvudet på söndagen.

      När det sedan gäller det andra så skiljer det sig nog mycket från lag till lag. Vissa har mer att förlora än andra på att "bjuda på för mycket", om man säger så. Att vi har den lösning vi har beror väl delvis på att vi gärna inte vill matcha mot seriekonkurrenter så nära in på seristarten, men framför allt på att vi vill få bättre motstånd än det som ges i Södra Dalarna. Ett viktigt sätt för oss att utvecklas är att möta lag från högre serier och den möjligheten ges främst på försäsongen. Sedan antar jag att det kommer att gå lika bra att kartlägga vårt spelsätt och så genom att studera det spel truppen som vi åker till Dalarna med presterar. Spelet är ju detsamma i våra båda seniorlag.

      Det återstår väl att se hur mycket vårt spel har förändrats från förra säsongen...

      Radera
  3. Kan man önska ett försök att tippa div 1 norra ? Eller någon kommentar av de lagen ni känner till i norra serie ?

    SvaraRadera
  4. Vem vill spela i sekten Rimbo? Har hört att man måste kuna spela banjo för att få vara med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle ljuga om jag sa att jag var allt för imponerad av Rimbos publik. Spelarna är det däremot inga problem med. Duktiga som få, och med mer eller mindre bara egna produkter är det imponerande att man håller i Allsvenskan.

      Nej, sluta gnäll och se upp till dem istället. Åtminstone på det sportsliga planet.

      Radera
    2. Jag skulle ljuga om jag sa att jag var allt för imponerad av Rimbos publik. Spelarna är det däremot inga problem med. Duktiga som få, och med mer eller mindre bara egna produkter är det imponerande att man håller i Allsvenskan.

      Nej, sluta gnäll och se upp till dem istället. Åtminstone på det sportsliga planet.

      Radera
    3. Jag skulle ljuga om jag sa att jag var allt för imponerad av Rimbos publik. Spelarna är det däremot inga problem med. Duktiga som få, och med mer eller mindre bara egna produkter är det imponerande att man håller i Allsvenskan.

      Nej, sluta gnäll och se upp till dem istället. Åtminstone på det sportsliga planet.

      Radera