söndag 15 juli 2012

...liksom Lappen Cup

Vi fortsätter på temat försäsongsturneringar och konstaterar att det inte bara är Södra Dalarnas Cup som får sig ett rejält lyft den här säsongen. Lappen Cup i Boden går på ett år från att ha varit en helnorrländsk angelägenhet till att locka elitserielag från såväl Stockholm som Göteborg. Dessutom får även Lappen Cup finskt besök. De fyra norrtvåanlagen kommer med andra ord få bekänna färg ordentligt. Följande åtta lag gör upp i turneringen, som går av stapeln 8-9 september i Boden Arena och Hildursborg:

Bodens BK HF (division 2 norra)
Brännans HF (division 2 norra)
Hammarby IF HF (elitsetien)
Helsingfors IFK (FIN, FM-Liga)
HK Silwing/Troja (division 1 norra)
Hornskrokens IF (division 2 norra)
Redbergslid IK (elitserien)
Strömnäs GIF (division 2 norra)

Nu vet man naturligtvis inte vilken spelarbesättning "Bajen" och RIK kommer med (det känns inte helt osannolikt att man ställer laget till herrjuniorernas USM på banan), men det är i alla händelser ett utmärkt tillfälle för norrlandslagen att få sparra mot riktigt bra motstånd. Brännan tycks i det avseendet ha dragit försäsongens vinstlott. Helgen innan Lappen Cup är de (liksom vi och HF SIF) ju som bekant på plats i Eskilstuna för spel i Eskil Cup och även det ser ut att kunna bli en höjdarturnering.

På tal om Eskil Cup så ska, förutsatt att planen följs, spelschemat släppas inom de kommande två veckorna. Det ska bli intressant att se vilka lag vi ställs mot där. Förhoppningsvis blir det inte både Brännans HF och HF SIF i det inledande gruppspelet. Följande åtta lag är det som ska placeras i två fyrlagsgrupper:

Anderstorps SK (division 1 södra)
Brännans HF (division 2 norra)
Hallstahammars SK (division 2 östra)
HF SIF (division 2 norra)
HK Eskil (allsvenskan)
HK Silwing/Troja (division 1 norra)
Vassunda IF (division 2 norra)
Åbo IFK (FM-Liga)

Gruppspelet spelas lördagen den 1 september och positivt är att samtliga matcher i båda grupperna nu kommer att spelas i Eskilstuna Sporthall. Tidigare var det tänkt att vissa matcher skulle spelas i Ellfolk Arena, men nu slipper vi den utflykten till Torshälla. Det är naturligtvis enbart positivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar