torsdag 12 juli 2012

USM-lottningen

Strax före klockan fyra i eftermiddags släpptes den slutligen, USM-lottningen. Den tre man starka arbetsgruppen bestående av Johnny Neldeborn, Krister Broman och det uppsaliensiska inslaget Johan Bring (Uppsala HK:s starke man, i handbollssverige numera mera känd under namnet "Datagurun") har nu gjort klart sitt arbete för den här gången och resultatet finns alltså uppe för allmän beskådan.

För våra 98-grabbar innebar lottning två nya bekantskaper, men framför allt en fantastisk chans till revansch. För motståndet står:

Borlänge HK

Örebro SK HK

Stockholmspolisens IF HF

Matcherna kommer att spelas hemma i Alsikehallen, vilket naturligtvis känns väldigt bra. Här är vi trygga, bekväma, känner till varenda millimeter av banan samt slipper potentiella effekter av att ha rest tidigare under matchdagen.

I första matchen (om ingenting oförutsett inträffar med lottningsnyckeln eller så) står Borlänge HK för motståndet och det hade inte kunnat bli bättre. Omedelbart kastas vi in i hetluften mot en mycket bra motståndare, som vi vet att vi har alla chanser att slå. Med hemmagolvet under fötterna och en precis lagom docerad revanschlusta för den knappa förlusten i Kopparcupen i vintras kan det bli en fantastiskt trevlig tillställning. Borlänge får ta på sig ett knappt favoritskap både i den matchen och i hela gruppen, men de får gärna också känna sig lite stressade över det. Jag satt på läktaren under den där kvartsfinalen i Falun och det känns helt klart väldigt tryggt att vi i första matchen ställs mot en motståndare både jag och killarna har bra koll på. Ett par anteckningar har redan förts in i mitt block och de ska givetvis fram när oktober kommer till oss.

Örebro har jag aldrig sett spela, men efter vissa efterforskningar har jag kommit fram till att det i grunden är ett 99-lag, som den gångna säsongen kom mitt i sin mellansvenska serie. Vad det innebär har jag inte en aning om, så någon större koll på örebroarna får man nog inte förrän den 13 oktober när de således möter Stockholmspolisen i första omgången.

Det samma gäller i princip beträffande Stockholmspolisen, men där har jag i alla fall lite mer koll. De orangea vann den gångna säsongen nivå 2 södra i Stockholm efter 15 segrar på 18 matcher. Vad det innebär är i sig svårt att säga, men här har vi åtminstone några resultat mot lag vi känner till väl att gå på. Men som sagt, de spelar ju på lördagen och vi möter dem först på söndagen.

På det hela taget känns det som att vi har minst lika goda chans som våra tre gruppkombatanter att ta en direktplats till steg 3. Borlängmatchen blir så klart en nyckel så till vida att seger i den ger ett enormt fint läge att ta förstaplatsen, men samtidigt är vi på intet vis borta om vi av någon anledning inte skulle vinna den. Vi slår ur underläge, har hemmaplan och allt att vinna. Det får mig att längta ovanligt mycket till oktober.

* * *

Katrineholm väljer i år att stå som värd för tre grupper samtidigt i B-pojksklassen. Fantastiskt initiativ tycker jag och med allting under samma tak kan det nog bli en helt fantastisk helg där nere.

* * *

Helgen efter B-pojkarnas entré i årets USM är det dags för deras jämnåriga kvinnliga kamrater att kliva in i turneringen. Vassundas tjejer födda 98/99 åker då till Bollnäs för fyra matcher mot Arbrå HK (arrangör), Skuru IK, Forshaga HK och Strömnäs GIF. Kul blandning av lag och givetvis hoppas vi att det går bra för tjejerna.

* * *

Bara en vecka innan division 2-premiären ges ett utmärkt tillfälle att spana in stora delar av Täby HBK:s herrtrupp. Täby och Tibblehallen står nämligen som arrangör för en av grupperna i herrjuniorklassens steg 1, som avgörs den 15-16 september. Övriga lag i gruppen är HK Erping, Malmbergets AIF och Hammarby IF HF. Vem vet, kanske blir det en sväng förbi nypreppade Tibblehallen den helgen?

* * *

Det går bra för de svenska ungdomslandslagen just nu. U20-damerna är i final vid VM i Tjeckien, U20-herrarna spelar imorgon semifinal mot Spanien vid EM i Turkiet och i Österrike inledde U18-herrarna EM med att krossa Frankrike med 38-24. Man kan ju hoppas att det här är en indikation på var vi har våra a-landslag om så där 5-10 år.

2 kommentarer:

  1. Vad är malmbergets AIF anmälda till????? Vad för ålder?// Maifare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Herrjuniorklassen i USM (pojkar födda 94/95).

      Radera