söndag 22 juli 2012

Kungsängen först ut

Den 30 september smäller det i Alsikehallen, men redan nästa lördag drabbar Vassunda IF och AIK Handboll samman. Dock inte i handboll, utan i fotboll. Idylliska Björkvallen i Vassunda är skådeplatsen och spelformen är modifierad sjumannafotboll med speltiden 2 x 30 minuter. Ett sällan skådat jippo kan tyckas, men det här är på största allvar och förhoppningsvis kan det bli en årligen återkommande tradition, lite som norrtvåans Finnkamp. Nästa år är det nämligen AIK som står för värdskapet.

Lagansvarige Magnus Gladh och hans dito i AIK, Björn Bodén, jobbar just nu under dygnets alla timmar (vakna och icke-vakna) för att kunna ställa ett så slagkraftigt lag som möjligt på banan i jakten på en åtråvärd seger. Vilka får äran att representera respektive förening i denna storslagna batalj? Allt ni behöver veta och inte behöver veta inför det här prestigeladdade mötet kommer allt eftersom det närmar sig avspark.

Det är också med största glädje som vi kan berätta att vi tack vare mästerfilmare David Joelssons hjälp kommer att kunna filma matchen. Om tekniken bara är med oss kommer den givetvis komma upp för allmän beskådan här på bloggen.

* * *

Att det här med att förutspå utgången i matcher och turneringar inte är min grej blir mer och mer uppenbart. Först Partille Cup och nu, som ett brev på posten efter det jag skrev igår, även finalen vid U18-EM i Österrike. Tyskland tog revansch på blågult och kunde efter förlängning vinna med segersiffrorna 30-29. Minst sagt snopet för Sverige som alltså hade 16 (!) raka segrar inför dagens final. Det är en konst att vara bäst när det gäller och det var onekligen tyskarna, som alltså inte hade skuggan av en chans mot Sverige i gruppspelet (ingen kan heller säga att den matchen inte betydde något).

Bäste målskytt i det svenska laget var förre Tyresö-spelaren Viktor Hallén (numera HK Drott) med 10 mål. Med i laget var som sagt även Rimbos högersexa Johan Lundgren, som noterades för ett mål i finalen.

Grattis till vårt yngsta pojklandslag och grattis till svensk handboll som alltså har spelat hem ett guld, ett silver och en fjärdeplats vid de olika ungdomshandbollsmästerskapen inom loppet av bara åtta dagar.

* * *

Sportchefen i Brännans HF, tillika bloggmaestron, Tobias Wikström och hans Johanna Bönström har under våren och sommaren väntat tillökning i familjen och idag den 22 juli kom så den stora dagen. Det blev en flicka och vi riktar givetvis de största av gratulationer till Johanna och Tobias. Grattis!

* * *

Försäsongens andra del närmar sig för alla lag utom Upsala IF. Vassunda startar som sagt upp den 1 augusti, men redan imorgon kör Kungsängen igång den kollektiva träningen igen. Det är nog inte helt oklokt med tanke på omsättningen och antalet nya spelare i truppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar