lördag 21 juli 2012

Rimbo i ännu en final

Det blev en repris på fjolårets final när herrarnas elitklass av Åhus Beachhandboll Festival avgjordes tidigare ikväll. Roslagens strandkonstnärer fick dock ingen revansch för förra årets finalförlust, utan fick se sig besegra efter sudden death i en final som hade det mesta en beachhandbollsmatch kan ha. Den störste bollvirtuosen av de alla, dansken Anders Eggert, var visserligen inte med eftersom han och det övriga danska landslaget är mitt uppe i OS-förberedelserna, men för oss som följde matchen via webb-tv och för de väldigt många i publiken runt center courten fanns det underhållning så det både räckte och blev över ändå. Rimbo fick ett gyllene läge att spela hem guldet i slutet, men slarvade i övertalsspelet och tyskarna lyckades tvinga fram en förlängning. Väl där var det kört för Rimbo redan i och med att det var uppkast som gällde. De betydligt större bundesligaspelarna tog bollen och kanske är det just i den disciplinen som Rimbo har mest att hämta om man vill utveckla sitt beachhandbollsspelande ytterligare. Att ha med en basketspelare enkom för uppkastsituationerna är trots allt kanske inte en alltför dum idé.

Låt oss nu bara hoppas att Rimbo ställer upp med samma lag när det är dags för beachhandbollsturneringen i Uppsala. Inte för att det är så hälsosamt för oss motståndare kanske, men det skulle vara väldigt roligt att få möta dem och känna på hur bra de verkligen är. Faktum är att Rimbo potentiellt sett kan ställa ett ännu starkare lag på banan i Uppsala om några veckor. Högersexan Johan Lundgren (född 1994) var ju faktiskt inte med nu i Åhus på grund av landslagsuppdrag vid U18-EM i Österrike, ett mästerskap som för övrigt går helt i svenskarnas tecken. Sverige är framme i final och har jag inte räknat fel är vårt yngsta pojklandslag nu uppe i 16 segrar på de 16 landskamper de har spelat. Inte ens i en sport som innebandy lyckas Sverige med det. Mycket talar också för att det blir svenskarna som får jubla efter morgondagens final. Tyskland står för motståndet, ett lag som Sverige besegrade med 29-20 i gruppspelet.

* * *

Rimbo fick trots allt med sig ett guld hem från Åhus. I juniorklassen vann man och inte undra på det. Där deltog nämligen större delen av det lag som även spelade i elitklassen. För segern belönades man med 10 000 kronor och har nu sparat in en halv bussresa till Västsverige eller så.

* * *

Upsala IF tar även i år plats vid Södra Dalarnas Cup och nu återstår det bara att fylla en vakant plats innan startfältet är fulltecknat.

* * *

En brutalt viktig fotbollsmatch är på gång, men mer om det senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar