söndag 5 augusti 2012

Beachhandbollen

Av en ren slump snubblade jag under förmiddagen över spelschemat till Uppsala HK Beachhandbollscup och det var väl på tiden att det nu har publicerats med tanke på att det är mindre än en vecka kvar till dess att de första åldersklasserna ska göra upp i sanden vid Campus 1477.

Turneringen bjuder på ett något udda, men ganska spännande, upplägg där samtliga lag ingår i en och samma grundomgång eller grupp om man så vill (inget traditionellt gruppspel således). Respektive lag spelar sedan fyra matcher i grundomgången, vilket innebär att alla lag har olika kombinationer av motståndare på vägen fram mot slutspel. De sex bästa lagen (av elva i herrklassen) i grundomgången avancerar sedan till a-slutspelet där den klassiska utslagsningsmodellen gäller. De två bäst placerade lagen efter grundomgången är direkt klara för semifinal medan lag 3-6 får ta omvägen via kvartsfinalen. Vassundas herrseniorer ställer som bekant upp med två lag, som spelar enligt följande:

Vassunda IF 1

Lagansvarig: Magnus Gladh

10:30 Vassunda 1 - Fjärdhundra SK
12:00 Vallentuna HK - Vassunda IF 1
14:00 Vassunda IF 1 - Falu HK 2
15:00 Rimbo HK - Vassunda IF 1

Kommentar: Tuff motståndare i Rimbo, men poängutsikterna är på förhand ändå goda och a-slutspel bör inte vara någon omöjlighet.

Vassunda IF 2

Lagansvarig: Thomas Göthe-Andersson

10:15 Uppsala HK 2 - Vassunda IF 2
11:30 Vassunda IF 2 - Uppsala HK 1
13:00 Falu HK 1 - Vassunda IF 2
15:15 Vassunda IF 2 - Upplands Tuna IK

Kommentar: Det aningen mer rutinerade beachhandbollslaget av våra två lag har en på pappret knepigare lottning med två av arrangerande Uppsala HK:s lag. "Borgens" mannar i UTIK har tidigare visat att de trivs bättre i sanden än på golv och kan bli en obehaglig överraskning. Tuff lottning, där risken för poängtapp finns i så gott som varje match. En placerng tillräcklig för slutspel bör det dock bli.

Hela spelschemat hittar ni här. Samtliga matcher spelas i 1 x 10 minuter.

* * *

Två veckor exakt återstår till det är herrarnas tur, men för egen del blir det beachhandboll även nu på lördag när P-98 ska in i elden. De sportsliga möjligheterna vågar jag verkligen inte uttala mig om med tanke på de mycket speciella förutsättningarna som råder i sanden, men visst känns det lite tråkigt att tre av fyra matcher i grundomgången är mot lag från Uppsala HK (fjärde motståndare är Lidingö SK). Antagligen är det bara ett olyckligt resultat till följd av att man lottar, men det ändrar ju inte på saken. Nåväl, det ska bli riktigt kul med lite tävlingshandoll redan så tidigt på höstsäsongen och för mig som tränare blir det ett ypperligt tillfälle att lära känna killarna ännu bättre.

* * *

Herrarna smygstartade den här veckan, men från och med imorgon känns det som att handbollssäsongen kör igång på riktigt. Många av föreningens lag startar upp den gemensamma träningen igen efter sommaren och för min egen del blir det med start imorgon 15 dagar där 14 av dem kommer att gå i handbollens tecken. Det är träning med herrarna, träning med P-98, spelarmöte med P-98, andra möten får man förmoda, dubbla besök i Uppsala för beachhandboll, träning med distriktslaget för F-97, träningsmatcher och säkert ytterligare någonting. Nåja, handboll är kul och efter den här inledningen lugnar det trots allt ned sig till mer normala nivåer. Det är tur att det är så här hektiskt i augusti och inte senare under hösten. Då kommer det bli hektiskt som det är ändå -- och det helt utan handbollens hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar