måndag 13 augusti 2012

Gross kvar i Boden

Det har spekulerats en längre tid, men nu står det klart att goalgettern Johan Gross blir kvar i Boden åtminstone en säsong till. Någon fortsättning i Hornskroken blir det dock inte, utan istället väntar spel i lokalkonkurrenten Bodens BK HF.

Bloggen var under förra veckan i kontakt med den vindsnabbe och spänstige vänstersexan, som då bekräftade intresse från flera klubbar, men var förtegen om vilken klubb som var mest aktuell. Lidingö SK visade tidigt intresse, liksom ett fransk ligalag, som imponerats av kantspelaren efter att ha kommit över två rullar med Hornskroken. Någonting konkret blev det dock aldrig. Gross hade även förfrågningar från ett antal andra stockholmsklubbar utöver Lidingö samt ett anbud från Boden Handboll om att träna klubbens damlag, som siktar på att ta sig tillbaka till allsvenskan.

Det blev alltså Bodens BK HF som drog det längsta strået och nykomlingen får onekligen ses som "transferfönstrets" stora vinnare. I Simon Jonasson och Johan Gross har man värvat två av seriens bästa spelare och fått till en vänstersida som kommer få många högerförsvar i serien att slita ont. Lägg därtill Joel Weinmar (anslöt redan under våren) med meriter från spel i bland annat division 1 med Sikeå samt ett rutinerat tränarpar och BBK liknar allt mindre ett förväntat bottenlag.

Värre är det sannolikt för Hornskrokens IF, som till skillnad från exempelvis BBK och Täby HBK inte har mycket positivt att luta sig mot så här i inledningen av höstsäsongen. Över 200 mål har lämnat i Johan Gross och Mattias Söder och dessutom har lagets bäste burväktare Thor Reimer Rasmusson flyttat hem till Blekinge. Med dessa spelare i laget blev det bara en sjätteplats och det nya kontraktet blev inte definitivt förrän med tre omgångar kvar. Hur ska det då bli den här säsongen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar