torsdag 16 augusti 2012

Haga satsar långsiktigt

HK Haga slutar då aldrig att förvåna. Först lite spanskt och tyskt in i truppen och nu en minst sagt intressant kontraktslösning. Jag vet inte om det kanske mest är ett sätt att bättra på publiciteten (går det?), men nu har umeklubben i alla fall gått och värvat förre elitseriespelaren Jens Arkefjord som har en bakgrund i bland annat den anrika linköpingsklubben IF Saab. Anledning för övriga norrtrean att oroa sig? Knappast. Kontraktet är nämligen skrivet för att gälla "samtliga matcher i Stockholm eller söder om stan". Något spel i norrtrean lär det således inte bli, men det här är väl själva beteckningen på en långsiktig satsning; föreningen måste upp i division 2 innan han är aktuell för spel.

Själv funderar jag lite på vilken avgränsning man gör av Stockholm. Det kan ju helt klart komma att påverka hans deltagande även i division 2. Klart är i alla fall att ett besök i Alsikehallen inte kan anses omfattas av kontraktets nuvarande lydelse. Dags för omförhandling?

* * *

Lagen från norrtvåan har lyst med sin frånvaro när det gäller söndagens beachhandboll, men nu ser det ut att bli ytterligare lite norrtvåan-touch trots allt. Efter att Falu HK dragit ur sitt ena lag står det nämligen klart att Enköpings HF tar den vakanta plats som uppstod. Som jag tidigare nämnt berättade Patrik Johansson i Uppsala HK om urdragningen och så här i efterhand kan jag bara konstatera att hans ord då var minst sagt smickrande för Enköping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar