lördag 11 augusti 2012

Brännan i hetluften direkt

Ingen match för oss, men på annat håll är det full aktivitet och vi kan nog säga att säsongens första riktiga handbollshelg har kommit till oss. I de norra förorterna kör Täby HBK ett helgläger på hemmaplan. Utöver en hel del träning ska två träningsmatcher avverkas. På söndag eftermiddag står HK Cliff för motståndet och idag står seriekollegan och nykomlingen Enköpings HF för motståndet. Dagens match har potential att bli en i alla avseenden högintressant match. Frågorna att ställa är bland annat om unga Täby HBK har närmat sig övriga lag under sommaren och vilka spelare som tar sista chansen att slå sig in i Enköpings division 2-trupp. Enköpings tränarteam med Pierre Gjuraj Grubbström och Tomas Wigh i spetsen har tydligt deklarerat att truppen spikas efter helgens match och att den innebär en sista möjlighet att visa att man ska vara med på division 2-tåget den här säsongen. Spännande var ordet.

* * *

I Hudiksvall får sporthallen finfrämmande när allsvenska Ricoh HK gästar för ett träningsläger. På schemat står bland annat en träningsmatch mot Brännans HF. En riktig värdemätare för Brännan, som dessutom får klara sig utan bröderna Westerlind och Marcus Claesson, som alla tre har friställts från dagens match. Till råga på allt lider man av skadebekymmer på mittsexpositionen och i tillägg till det har nyförvärvet från Hornskroken, Mattias Söder, inte hunnit installera sig helt på sin nya bostadsort ännu. Den hårt ansatta brännatruppen kan dock glädjas åt att John Nordin (ny från LIF Lindesberg) matchdebuterar i den orangea tröjan.

Varför Hudiksvall, undrar kanske någon. Ja, utan att veta säkert så gissar jag att det hänger ihop med att många av spelarna som har passerat Ricoh HK genom åren har spelat handboll i Strands IF. Dessutom är det ju faktiskt på det viset att initiativet till Carl Lamm, som laget hette på den tiden, togs i just "Glada Hudik". Att Hudiksvall sedan råkar ligga halvvägs mellan Stockholm och Härnösand gör knappast saken sämre för de båda kombatanterna.

Innan Ricoh och Brännan ska upp i ringen ska det avverkas ytterligare en match med intressant deltagande. Våra motståndare i division 3, hemmalaget Strands IF ska då ta sig an Djurgårdens IF HF. Kanske kan vi då få en första indikation på vilka spelare som faktiskt ingår i säsongens upplaga av Djurgården.

* * *

Även i Borlänge spelas det flera träningsmatcher i helgen och allra mest intressant är naturligtvis hemmalagets deltagande. Borlänge HK gör ingen hemlighet av att det bara är uppflyttning som räknas och det skulle förvåna mig mycket om vi inte får se dalmasarna i norrtvåan nästa säsong (det enda är väl om de av någon anledning skulle placeras i östra serien). Det är och har aldrig varit enkelt att vinna serier, men med nuvarande spelar- och ledarbesättning har jag svårt att se vilka som ens ska vara i närheten av att hota BHK över 20 omgångar. Bara brutal nonchalans inför uppgiften och spelare som inte dyker upp vid matcherna kan hindra dem. På försäsongen väljer man inledningsvis att matcha mot division 2-motstånd, men bli inte förvånade om BHK vinner mot både Örebro SK (division 2 östra) och VästeråsIrsta HF U (division 2 östra) idag. Maserhallen är skådeplatsen för den som har vägarna förbi.

* * *

Det är inte bara Brännan som tar chansen att matcha mot allsvenskt motstånd. Även Kungsängen inleder augusti månads träningsmatchande på det viset. På måndag kväll beger sig norrortarna öster ut för match mot Rimbo HK.

* * *

Fick under torsdagen ett mejl från Mr Uppsala HK, Johan Bring, där han meddelade att de gjort vissa förändringar i spelprogrammet för att vi (P-98) skulle slippa möta lag från Uppsala HK i tre av fyra matcher i grundomgången. Det om något är i mina ögon gott arrangörsskap. Nu får vi istället möta Uppsala HK Södra 1 (tidigare USIF), Uppsala HK Norra (tidigare HK 71), Lidingö SK 2 och vår kommande motståndare i USM, Borlänge HK 2. Nu hoppas vi bara på bra väder och ett lika fint arrangemang som förra året.

* * *

Bloggkollegan klagade lite över viss träningsverk. Själv har jag under två dygn helt försökt undvika trappor. Bara att få på sig strumporna har varit ett större och inte minst tidsödande projekt. Bilden nedan, tagen av Robert Högberg, inför fredagens träning säger nog det mesta. Men som sagt, vi kommer vara bättre tränade en någonsin den här säsongen och det är värt all träningsvärk i världen.



Linimentuppvärmning -- en beprövad metod

2 kommentarer:

  1. Har precis sett Borlänge mot Örebro och de som påstod att östra 2an skulle va hetare än norra syftade förhoppningsvis inte på Örebro.. :) 29-17 och då spelade Borlänge med ett gäng 96or på planen nästan hela matchen.

    SvaraRadera
  2. Kan meddela Täby-Enköping 30-27 idag men det kan ni läsa mer om på Linusfloyds blogg.

    SvaraRadera