onsdag 8 augusti 2012

Enköpings avbräck

Det är väldigt tyst om många lag i norrtvåan, särskilt norrlandslagen. Mest intressant är kanske vad som händer med Hornskroken. Nu läser jag att de drar igång träningen igen, men det tycks inte handla om någon större ansats. En träning i veckan gäller tills vidare och det låter väldigt mycket som ett lag som inte riktigt har fått ordning på saker och ting. Vem blir till exempel tränare nu när Johan "Nysan" Nyström har tagit klivet tillbaka (som framgår av det som står nedan kan det väl knappast bli Gross som kör det hela själv)? Vid närmare eftertanke slår det mig dock att den träningsdosen ju är oändligt många gånger högre än vad som är standard för en försäsong med "Kroken".

På spelarfronten verkar det i alla fall som att man får behålla Johan Gross, men det sägs också att han bara kommer att spela "stockholmsmatcherna". Det är i sådana fall sju matcher av sammanlagt 22 och det är verkligen inte bra för Kroken. Man vet aldrig med Kroken, men just nu känns mitt tips väldigt vettigt.

* * *

Ett lag som däremot verkar vara ordentligt på gång är Enköping. Första sköna beskedet lär de få i helgen (mer om det senare), men även solen har sina fläckar. På minussidan återfinns tappet av målvakten Ted Leijneholm och niometersspelaren Marcus Rosqvist. På målvaktssidan innebär det knappast någon direkt märkbar sänkning av högsta nivån, men har Enköping verkligen tíllräckligt bra uppbackning de gånger Harald Stahre inte är på topp? Förlusten av Marcus Rosqvist blir sannolikt påtagligare. Med sina tunga stegningar och sitt mod är han obekväm för vilken tvåa som helst. Med Rosqvist i laget tyckte jag att Enköping hade en rätt trevlig uppsättning på ytternio, där Rosqvist och Viktor Berg von Linde med sina helt olika spelstilar kompletterade varandra väldigt bra. Tur då att man har fått tillbaka Jonatan Lövgren från skada.

* * *

En av våra motståndare i Eskil Cup, Anderstorps SK, tappar 134 mål när Damir Futic lämnar för spel långt inne i de småländska skogarna och Alstermo IF. Apropå Alstermo så har den allsvenska nykomlingen en hemsida som inte går av för hackor. Riktigt bra jobbat av den webbansvarige måste jag säga. Ni hittar den här.

* * *

Det spelas en hel del intressanta träningsmatcher lördag till måndag. Mer om det kommer.

* * *

Det sades att badminton som sport skadades när spelarna medvetet försökte förlora för en så gynnsam lottning som möjligt senare i turneringen. Vilka problem har då inte brottningen?

När vi ändå är inne på OS så var det ju kul att Per Morberg vann kvällens höjdhoppsfinal.

1 kommentar:

  1. Denna blogg fortsätter att imponera, ta o gör som någon skrev tidigare och fixa en egen domän.
    Man blir så sjukt imponerad hur ni kan ha sån bra koll ända från Kiruna ner till Stockholm..

    SvaraRadera