måndag 6 augusti 2012

"Den där j-la nummer 10"

Saker blir inte alltid som man tänkt sig. Egentligen skulle ni nu ha fått lite bilder från dagens träning. Problemet är bara att det inte blev någon sådan. Inte sällan skapar inställda träningar viss irritation hos undertecknad, men idag kändes träningen helt oviktig för att tala klarspråk. Och då menar jag inte på grund av att truppen är i harmoni eller att vi ligger så bra till i förberedelserna att vi kan avvara en träning här eller där utan att paniken kommer krypande. Nä, inte när anledning till att vi ställde in träningen var att "Alsike-boulevarden" och delar av Alsike, däribland området närmast hallen, fick evakueras efter en explosion på Agas anläggning mellan motorvägen och nämnda boulevard. Tre personer är enligt uppgift skadade, varav en allvarligt. Som sagt, ibland är en träning mindre viktig.

* * *

Erik Nilsson (född 1992) lämnar förmodade bottenlaget Ludvika HF för serie- och dalakonkurrenten Borlänge HK. Bra för BHK som har en tuff uppgift i att "ersätta" Dan Larsson, men framförallt tråkigt för Ludvika som lär behöva all kvalité man kommer över. Nog för att en vänstersexa har lite svårt att bära ett lag på det sätt som en riktigt bra niometersspelare kan, men ändå. Just nu känns det som att Ludvikas lycka ligger i att bara ett lag åker ur och att Upsala IF med all sannolikhet är det laget.

* * *

Films SK ser sin chans att ta klivet upp i division 3 och inte undra på det. Division 4 östsvenska östra är inte riktigt vad den kunde ha varit och det har Film uppenbarligen fattat. I år är året de ska vinna serien och tydligen ska "Tobbe" vinna skytteligan. Bara en sån sak. För övrigt undrar jag lite över vad som menas med "försäsong".

På tal om Films SK så är Österbybruk enda platsen på jorden där bloggkollegan har lyckats göra sig ett namn. I alla fall om man ska tro Gladh själv. Än idag pratas det tydligen om "den där j-la nummer 10". Man får vara glad(h) åt det lilla.

2 kommentarer:

  1. "Den där j-vla nr 10"-pratet har jag hört talas om tidigare...alltid avfärdat det som en uppdiktad historia eller myt.., // DA

    SvaraRadera