måndag 20 augusti 2012

"Gamla" i vinnarhålet

Beachhandbollen har redan avhandlats, men helgens övriga handboll ska också få sig en sammanfattning.

I Eskilstuna vann ett decimerat Enköpings HF över Tyresö Handboll U. Tyresö tog snabbt ledningen, men hade sedan inte skuggan av en chans. Slutresultatet skrevs till 31-21 i Enköpings favör och detta trots avsaknaden av bland andra Gustav Odeheim, Viktor Berg von Linde och lagkaptenen Filip Hagerlind. Imponerande av Enköping, som visar att de blir att räkna med.

I Eskilstuna var det alltså juniorelitturnering och som slutsegrare stod Skånela IF efter finalseger med 20-15 mot Kärra HF. Täby HBK slutade femma.

Även i Boden har det spelats försäsongsturnering i helgen och det blev som väntat en final mellan hemmalaget och arrangerande Bodens BK HF och Sikeå SK. BBK, med nyförvärvet Johan Gross i laget, vann med 29-21. Bäst i Sikeå var för övrigt från HK Haga inlånade Jonathan Tjernberg, som enligt uppgift hade roligt på sin högernioposition. Måhända var konkurrensen inte den bästa, men BBK har helt klart tagit kliv från samma tidpunkt förra året, då man fick se sig besegrat av ett inte alltför slagkraftigt Sikeå SK i finalen.

* * *

Vi var nog många som började undra lite när det på förbundets hemsida stod att Hornskrokens IF utgått ur serien. Det stämmer alltså inte, utan "Kroken" är just nu i full gång med träningarna under ledning av nya tränarduon bestående av Jens Nilsson och Fredrik Ström.

* * *

På måndagar kommer vi under säsongen att dela hallen med P-97 under första halvtimmen av träningen. Som priviligerad (hmm) medlem av träningstidsgruppen, som under sena sommarkvällar har slitit sitt hår i förtvivlan över det omöjliga att fördela träningstider som inte finns, tycker jag givetvis att det är en briljant lösning. Likväl var det med en klump i halsen som man trampade iväg mot hallen idag. Hur skulle det nu bli med fotbollsuppvärmingen? Som tur var är uppfinningsrikedomen på topp så här i början av säsongen och vi kom på den utomordentliga idén att spela tvärs över den planhalva herrlaget befann sig på. Till och med de annars så värdelösa innebandymålen kom till användning. Tänka sig. Viss tveksamhet rådde dock kring hur pass mycket till uppvärmning det skulle bli med drygt 20 man på en planhalva. Skulle det inte bli lite väl stillastående? Det hade man naturligtvis kunnat tro, men den här uppvärmningen var inte annat än succéartad.

Det gamla laget trivdes som Rimbo i sanden och bjöd på riktig gladfotboll under den 15 minuter långa matchen. Visserligen tog det unga laget (bestående av 93:orna och yngre) ledningen genom en pånyttfödd Andreas Ericson (den killens utveckling på fotbollsuppvärmningarna är inte annat än remarkabel; från knappt en bollträff, till fruktat anfallsvapen över bara en sommar. Det händer mycket i den där åldern), som omgående skickade en vänstervolley i mål över hela planen, men där tog också det roliga slut för de unga. Det gamla laget plockade fram de bästa av takter och gled enkelt ifrån till förkrossande 7-1. Piggast av alla var bloggkollega Gladh med två klackmål, varav det ena felvänd, på volley ur, ja, dövinkel. Även undertecknad hamnade i målprotokollet efter en volley som, om den träffat lite högre, hade skickat vårt senaste nyförvärv ut genom väggen och halvvägs till Uppsala.

Nyförvärv, ja. Även om man hade kunnat tro det så var det inte Milan Kapuran som höll på att komma hem till Uppsala tidigare än tänkt. Nä, istället har det idag gjorts klart med ännu ett nyförvärv, ett mycket spännande sådant dessutom. Vem det handlar om får ni veta imorgon. Allt för spänningen, som sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar