söndag 26 augusti 2012

Seg förmiddagstillställning i Märsta

Det var ingen större klang- och jubelföreställning det bjöds på i förmiddagens match mellan HF SIF och Uppsala HK. Bortalaget var med hyfsat första 20 minuterna, men alldeles för släpphänt försvarsspel matchen igenom och fem minuter av 3-2-1-försvar från Skånelas sida gav hemmalaget en betryggande ledning i paus. Den ledningen utökades sedan allt eftersom och HF SIF med bland andra hemflyttade Andreas Stockenberg på bänken vilade i andra halvlek första halvlekens förgrundsfigurer Jesper Filén och Jesper Byström till förmån för de ett år yngre 95:orna. Det tillät UHK att knappa in lite till slutsiffrorna 42-28.

På det hela taget en match av träningsmatchkaraktär. Skånela gjorde det som krävdes medan Uppsala HK mest visade upp ett genomförvirrat försvarsspel. När sedan Skånela spelade 3-2-1 bakåt sken bristerna i anfallsspelet igenom; för typ femtioelfte gången, man kan inte förvänta sig att få med sig något mot Skånela om man inte har en tanke och metodik i anfallsspelet.

Just nu en dammatch mellan HF SIF och hälsingelaget Alfta och därefter HF SIF mot "Switte". Per Eriksson Romild har då utlovat ett, så när som på ett par eventuella tillskott från elitserietruppen, ordinarie HF SIF, så som de kommer att ställa upp i tvåan. Vi tror och hoppas på en sevärd match.