måndag 27 augusti 2012

Från hytta till hytta

Nästa helg bär det av till Eskil Cup och helgen därefter till Hedemora med omnejd för spel i Södra Dalarnas Cup. Två mycket intressanta försäsongsturneringar, var och en på sitt egna sätt.

I Eskilstuna får vi bekänna ordentlig färg och bra prestationer där skulle helt klart få tuppkammen att växa ytterligare de sista veckorna in mot seriepremiären. Man kan ju tycka att självförtroendet borde vara en aning stukat efter debaclet i Norrtälje för en knapp vecka sedan, men hur knasigt det än låter kanske den förlusten (och framförallt den spelmässigt inte direkt lysande insatsen) var precis var vi behövde. Sedan dess har träningarna sett bättre ut än på många, många år. Nu har vi Sollentuna i en tuff träningsmatch på onsdag, men framförallt Eskil Cup som kommer att bli en första verklig indikation på hur vi ligger till. Därefter, inte förr, tror jag att vi kan säga något om Vassundas status.

Helgen efter är det som sagt Södra Dalarnas Cup och den är intressant ur flera hänseenden. Dels blir det ett utmärkt matchtillfälle, dels blir det en första verklig inblick i hur våra konkurrenter i såväl division II som division III ligger till. Nu har också gruppindelningen och spelschemat kommit och det är naturligtvis omöjligt att inte kommentera dessa lite närmare. De 18 deltagande lagen är fördelade i fyra grupper enligt nedan:

Grupp 1

Norrköpings HK 1
HK Ceres 1
BK Salem
Avesta Brovallen HF
Falu HK

Grupp 2

HK Ceres 2
Norrköpings HK 2
Upsala IF
Ludvika HF
Uppsala HK

Grupp 3

Hangö IK (FIN)
Enköpings HF
Huddinge HK
Kungsängens SK

Grupp 4

Strands IF
Sundsvall HK
Vassunda IF
Visby IF Gute HF

Som ni ser är halva division 3 östsvenska norra på plats och kanske får vi redan här en föraning om hur tabellen kommer att se ut när vi summerar den någon gång i mars. Falu HK och HK Ceres är ju båda förväntade topplag och den här helgen blir onekligen ett bra tillfälle at skaffa sig ett psykologiskt övertag inför seriestarten. Lagen möts som ni ser redan i gruppspelet. Just Falu HK är ju dessutom det lag som vi tar emot i Alsikehallen i u-lagets seriepremiär.

Grupp 2 känns som den klart svagaste gruppen och Uppsala HK bör -- även om försvaret har samma schweizerost-kvalitéer som igår -- pallra sig vidare. Mer intressant är sannolikt grupp 3. Inte för att jag tror att det blir något snack om vilka lag som går vidare (Enköping och Kungsängen ska vara för bra för Hangö och framförallt Huddinge), men matchen mellan Enköping och Kungsängen, den som inleder grupp 3, hade man gärna sett. Båda lagen känns långt gångna i sina förberedelser och jag tror att det kan bli en riktigt bra match för att vara en träningsmatch på försäsongen. För Enköping är Södra Dalarnas Cup dessutom sista matchmöjligheten inför premiären borta mot Hornskroken, så de bör rimligtvis ligga förhållandevis nära sin toppnivå både spel- och formmässigt.

Vidare till vår grupp så. För första gången på flera år slipper vi Vikmanshyttans trånga hall och får istället besöka Långshyttan 20 kilometer utanför metropolen Hedemora. Utan att veta säkert så tror jag att den hallen är fullstor, vilket givetvis skulle vara väldigt skönt. Spelschemat för vår del ser ut som följer (samtliga gruppspelsmatcher spelas lördagen den 8 september):

10.40 Vassunda IF - Visby IF Gute HF
13:10 Sundsvall HK - Vassunda IF
16:30 Strands IF - Vassunda IF

Först kan vi konstatera det glädjande i att första matchen inte spelas i ottan, vilket borde innebära att vi åker upp först på lördag morgon. Det ger oss fredagkvällen på hemmaplan och äventyrar inte heller fredagsträningen, som ju är viktig eftersom inte hela truppen åker iväg över helgen.

När det gäller det spelmässiga får vi återigen möta Sundsvall (förra året i Vikmanshyttan slutade matchen 19-19), vilket blir en bra utmaning för u-laget. Sundsvall har ju faktiskt en seger att försvara i turneringen. Gute bör vi ha alla chanser att besegra och mot Strand brukar det bli jämna, täta och roliga matcher. Utsikterna att ta sig till a-slutspel känns således goda, men framförallt får vi bra matchning gruppspelet igenom, vilket känns angeläget. Inte minst med fjolårets turnering i färskt minne.

1 kommentar:

  1. Janne Lindberg BBK HF27 augusti 2012 kl. 20:09

    Det ska intressant att följa resultaten. Framförallt för lagen som tillhör div 2 norra. Vassunda, Enköping, Kungsängen och inte minst Sundsvall som vi har bortamatch mot i premiären den 22 september.
    Lycka till, till er alla och speciellt till fantombloggarna Gladh och Sjöberg

    SvaraRadera