måndag 20 augusti 2012

En dag på stranden

Så kom den då äntligen. Dagen då sandlådan skulle äntras av glada Vassundaiter. Fulla av förväntan vann båda Vassundalagen i herrklassen sina första matcher. Lag 1 fick nog en liten skopa hybris efter att vi fullkomligt pulveriserade motståndarna Fjärdhundra med 9-3. Matchen efter mötte vi ett Vallentuna som var laddat till järnet. Torsk med en boll blev det tyvärr där, men vi kände att vi kunde bättre. Det här skulle banne mig Enköping få äta upp!

Icke, matchen mot Enköping blev aldrig en match. Vi vek ner oss hela tiden, med dumma utvisningar som följd. Undertecknad lät sig provoceras av den genomusla domaren och drog på sig ett solklart rött kort. Ibland är man dum i huvudet. Matchen fick de övriga klara en man kort, och siffrorna är för stora för att nämnas här.

I den sista matchen i gruppspelet stod beachkungarna Rimbo för motståndet och allt annat än en förnedring kunde nog glömmas. Men någonstans fann vi kraft och pressade dem -- nåja -- till att åtminstone inte bara kunna leka hem matchen. Uddamålet fällde oss den här gången igen, men nu var vi betydligt mycket nöjdare.

I B-slutspelet mötte vi Vallentuna igen. Matchen startar vi bra, och tar direkt kommandot med enkla mål ifrån bröderna Gladh på briljanta passningar ifrån Öhman och Hansson. Men sen händer något. Vi slarvar och släpper in dem i matchen igen. Tyvärr torskar vi i sudden.

För andralag blev det till slut en bra mycket roligare dag. Efter att egentligen aldrig ha varit hotade i gruppspelet ställs man i semi mot Uppsala HK 23 eller nåt sånt. Enkel seger även där efter att Thomas Göthe Andersson stängt butiken i mål. Final!

Inte helt oväntat är det Rimbo som står för motståndet där. Vassunda 2 står upp riktigt bra, men tyvärr är Rimbo helt enkelt för bra. I sista anfallet gör man en dubbeljapan där Johan Lundgren ligger i helt horisontellt läge i luften och avslutar med ett klassiskt fotbollsinkast. Vackert!

Grattis Rimbo.

* * *

Målvakten Simon Bergström höll på att missa första matchen. Detta då Andreas Gladh inte riktigt var tydlig nog med vilken Willys han stod vid. Samtliga Willys han besökas innan han hittades.

* * *

Finalen blåstes igång 10 minuter för tidigt, vilket innebar att den publik som kom ifrån Knivsta missade finalen. Genomdåligt av arrangörerna måste jag säga. Hade jag varit arrangör hade jag omgående ringt Gabriel Sjöberg och bett om ursäkt och skickat reseersättning.

* * *

Damfinalen var något komiskt. Efter att samma domare som gav mig rött kort hittade ett rött kort som ingen annan sett fick det förlorande laget spela en kvinna mindre sista 6 minuterna. Och om inte det var jobbigt nog så blev en annan spelare skadad med 4 minuter kvar. Det innebär att de fick avsluta matchen med endast 1 utespelare + målvakt. Jobbigt.

* * *

Är de redan nämnda arrangörerna kloka så lägger de herr och dam på förmiddagen respektive eftermiddagen till nästa år. Nu blev dagen så lång att det knappt fanns publik kvar fram på kvällningen då finalerna spelades.