onsdag 1 augusti 2012

Handbollens ytterligheter i ett

Det är mycket HK Haga nu, men så ska ju västerbottningarna också värva ihop en hel trupp från scratch. Nu kan "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" avslöja att umeåklubben bara är formaliteter från att göra klart med norrtreans klart mest meriterade nyförvärv någonsin. Jonas Baumeister heter målvakten som nog kommer att skrämma slag på både den ena och den andre spelaren i höst. 20-årige Baumeister står för närvarande under kontrakt med HG Oftersheim/Schwetzingen i den tyska fjärdedivisionen, men har meriter som överträffar det mesta som överhuvudtaget har nämnts i samma andetag som norrlandshandbollen. Som junior var han bland annat med och kom tvåa i den tyska motsvarigheten till USM och därefter har han även hunnit med spel i Zweite Bundesliga, samma serie som Dalibor Doder spelar i.

Parallellt med handbollen studerar Baumeister vid universitetet i Mannheim och som en del i utbildningen kommer han under hösten att befinna sig i Umeå. Sedan återvänder han för spel och studier i Tyskland igen. Klubbarna jobbar just nu på en övergångslösning som tillåter honom att i mitten av januari återvända för spel i sin tyska klubb. Lyckas man bara med det kan HK Haga mycket väl ha avgjort serien redan vid nyår.

1 kommentar:

  1. Denna blogg absolut tillräckligt bra för att vara en egen domän. Skippa blogspot skaffa en en .se adress. Ni är förmodligen Sveriges bästa handbollsblogg och har därmed många läsare. Tror tvekslöst att ni vinna på det rent ekonomiskt. Annons pengar kan komma in då. Då har ni råd att streama alla era matcher.

    SvaraRadera