onsdag 1 augusti 2012

Engdahl AIK:s nästa klipp?

Så var då lottningen till Eskil Cup genomförd (offentlig på deras hemsida blir den först imorgon, men här får ni den redan ikväll) och den ser ut så här:

Grupp 1

HK Eskil

HF SIF

Åbo IFK

Brännans HF


Grupp 2

Anderstorps SK

HK Silwing/Troja

Hallstahammars SK

Vassunda IF

Högintressant lottning måste jag säga och vi får tre riktigt tuffa matcher redan i gruppspelet. Anderstorp och Silwing/Troja spelar båda i division 1 (södra respektive norra) och med tanke på att vi såg framemot just spel mot lag högre upp i serierna känns det väldigt bra att ha prickat in två sådana. Att vi har mött starkt motstånd på försäsongen har vi förhoppningsivs med oss in i seriestarten. Tredje motståndare blir alltså Hallstahammars SK, som väl får betraktas som en spännande nykomling i division 2 östra. Här finns helt klart förutsättningar för tre bra matcher.

Samtliga matcher spelas i Eskilstuna Sporthall (A-hallen) och vi inleder mot Hallstahammar (kl 12:00) innan vi tar oss an Silwing/Troja (15:20) och sedan avslutar lördagen med match mot Anderstorp (19:40).

* * *

Vi flaggade för det redan i juni, men nu verkar ex-vassundaiterna Aristides "Aris" Sanchez och Simon Ström vara i det närmaste klara för spel i AIK Handboll. Bara lite sedvanlig pappersexercis från AIK:s sida är det som fattas för att övergångarna ska fullbordas. Vi önskar givetvis Aris och Simon lycka till i deras nya klubb.

Samtidigt verkar en annan värvning det har talats en del om sedan tidigt i somras vara på väg in i hamn. Den rutinerade högersexan Niklas Engdahl är nära spel i AIK och ansluter i sådana fall närmast från elitseriespel med CaperioTumba. AIK:s lag går inte av för hackor och spelarbesättningen imponerar verkligen på pappret. Nu återstår det att se om spelet på planen blir lika imponerande. Känns lite som att det kan bli ett Manchester City av AIK (inga jämförelser i övrigt), men samtidigt har vi sett många sådana här storslagna projekt haverera förr. Vi får helt enkelt se vad tränare March Kusmin kan snickra ihop av det hela. Verktygen och materialet har han definitivt och det ska bli väldigt spännande att följa.

* * *

Andreas Stockenberg slutar då aldrig att förvåna. Knappt hann han påbörja arbetet som huvudtränare för RP IF Linköping innan han nu väljer att riva kontraktet. Inga konstigheter enligt "Stocken", som nu är tillbaka i Märsta där han tydligen ska få någon roll i Skånela. Det ska bli spännande att se vad det kan bli för en roll. Kompetens besitter han onekligen och använder man honom rätt kan han säkerligen bli en tillgång. Frågan är som sagt bara var i organisationen det finns utrymme för honom. Kanske väljer man att konstruera en ny roll. Om inte annat förutsätter jag att Skånela överväger att ha honom som speaker på hemmamatcherna. "Stocken" som speaker är inget annat än stor underhållning vill jag lova.

* * *

I samma serie försöker "Switte" minska luckorna efter Henrik "HP" Persson, Pelle Danielsson och de andra förlorade hjältarna. En hel del värvningar har det blivit, men ingen har tilldragit sig mina blickar på det vis som den som registrerades hos förbundet idag. Från Matteuspojkarna ansluter nämligen Anders Olovsson och jag kan inte låta bli att undra om det är samma spelare som under Skånelas förra framgångsvåg på herrsidan var en mycket tongivande niometersspelare bredvid bland andra den nuvarande tränaren för HF SIF, Per Eriksson-Romild. Den Anders Olovsson som sedan lämnade för spel i Tyskland innan han åter dök upp på svensk mark och kritade på för IFK Kristianstad. Födelseåret (1984) är i alla fall detsamma. Antagligen är han inte lika vass som i fornstora dar, men är han ens hälften så bra kommer han att bli en stor behållning i norrettan.

* * *

Så var försäsongens andra del igång, men dagens träning som mer var ett möte gav inte några direkta svar på hur effektiv sommarträningen varit. Tur då att somliga fick besked om att den fysiska statusen verkar vara god redan en timme innan avfärd till Alsikehallen. Undertecknad lyckades då med bedriften att böja sönder cykelpumpens inre bestående av metall. Karl Alfred eller inte? Kraftfullt och frenetiskt pumpat var det då sannerligen.




Resultatet av en väl genomförd sommarträning. Den rostiga pumpen hade inte en chans efter all styrketräning.

1 kommentar: