lördag 25 augusti 2012

Konkurrenter som imponerar

Enköping visar gryende form och torsdagens oavgjorda möte med Hallstahammar imponerar. Visst, Hallstahammar är nykomlingar i den östra tvåan, men det är också en oförskämt bra sådan sett till spelarbesättningen. Under förre västerås-tränaren Robert Matts ledning har man dragit med den ena ex-allsvenska spelaren efter den andra till obygden och satt ihop ett lag, som förhoppningsvis ska ta en plats topp-3 redan första säsongen i division 2. Här kommer vi få jobba ordentligt när vi nästa helg möter "Hallsta" i Eskil Cup. Att då som Enköping åka till Nibblehallen och målmässigt föra matchen till ett oavgjort resultat (32-32), som närmast är smickrande för hemmalaget, är inte annat än imponerande. Enköping blir att räkna med, var så säkra.

Det samma gäller med all säkerhet Real AIK (om nu någon mot förmodan trodde någonting annat), som i torsdags träningsspelade borta mot Lidingö SK. AIK vann med till synes mycket övertygande 25-18, men lite kritiskt tänkande säger mig att man inte ska dra alltför stora växlar på den AIK-insatsen. Dels för att det gällde en träningsmatch tidigt på höstsäsongen, men kanske framförallt för att Lidingö samma kväll spelade mot Matteuspojkarna i Stockholms-DM (Lidingö-vinst med 21-19). Antagligen förhindrade den matchen Lidingö från att ställa upp med bästa möjliga lag mot AIK, något som också tycks bekräftas av de få bilder som läckt ut från matchen i Gångsätra. Svaret på hur bra AIK egentligen är får således vänta lite.

* * *

Det är inte bara i Umeå man får försöka dribbla sig förbi innebandyn, även i vackra och trygga Knivsta blir det sina skärmytslingar. Egentligen tror jag att vi är rätt bortskämda med en bra dialog idrotterna och föreningarna emellan, men även i de lugnaste av vatten... Igår fick jag veta att innebandyn, som har matchtid förlagd till Alsikehallen på lördagar, inte släpper de typ tre timmarna som krävs för att vi ska kunna genomföra arrangemanget av B-pojkarnas steg 1 i USM. Som tur är får vi istället spela lördagens två matcher i Märsta (för att sedan köra resterande fyra matcher i Alsikehallen på söndagen), men lite tråkigt känns det ju. Nu har jag inte nystat särskilt mycket i den här historian, men nog känns det som att man kan vara lite flexibel när det gäller ett tillfälle. Nästa gång behöver kanske innebandyn en två timmar här eller där. Tråkigt är det, men samtidigt är det ingenting vi kan påverka så nu har jag ödslat nog med energi på det.

* * *

Imorgon förmiddag bär det av till Märsta och Vikingahallen för att provsitta den nya läktaren och spana in kommande motståndare. Som någon redan noterat är det alltså match mellan HF SIF och Uppsala HK, en match som kastas av 10:30. Allt annat än en klar hemmaseger skulle förvåna storligen, men träningsmatch är som sagt träningsmatch och man vet aldrig.

Senare på dagen (klockan 15:00) är HF SIF inne i elden igen, när man får möta på pappret tuffare motstånd i division 1-nykomlingen IF Swithiod. Till den matchen passar man också på att rumstera om lite i truppen -- till det bättre, om ni frågar mig -- och även där skulle jag nog vara beredd att sätta en slant på HF SIF. Viss osäkerhet råder kring vilket lag "Switte" egentligen har till den här säsongen (är "HP" tillbaka nu?) och HF SIF har ett väldigt bra och tryggt grundspel att falla tillbaka på, vilket gör att de har chans mot snart sagt varje lag de möter. Själv är jag mest nyfiken på att se vad "Switte" ställer på banan. HF SIF vet vi nog redan var vi har. Mer synpunkter och iaktagelser satsar vi på under morgondagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar