tisdag 14 augusti 2012

Tekniska fel Kungsängens fall

Kungsängens SK gästade under måndagkvällen Sparbankshallen i Rimbo och stod upp bra mot sina allsvenska motståndare. Matchen var länge helt jämn och med 20 minuter kvar att spela var ställningen helt lika. Sista tredjedelen gick dock helt och hållet till hemmalaget, som kunde glida ifrån till slutresultatet 40-29. Trots en mindre lyckad avslutning -- med tio tekniska fel sista 2o minuterna -- var det en överlag nöjd bortatränare efter matchen.

- Jag är nöjd med första halvan där vi stod upp bra och ledde ett tag. Andra delen är inte så mycket att säga om. Vi behöver träna ihop oss, konstaterade Peter Jivestad när bloggen var i kontakt med honom efter matchens slut.

Jivestad var nöjd med flera spelares prestationer, men ville samtidigt inte dra alltför stora växlar på det hela. Offensivt imponerade inte minst nyförvärven Niklas Olsson (vänstersexa, ny från Skara HF) och Simon Andersson (högernia, ny från Djurgårdens IF HF).

* * *

Träning igår igen och känslan är att det börjar ta sig ordentligt nu. De sista bitarna ska falla på plats innan truppen spikas och denna träning hade vi också två nya ansikten nere i hallen. Nog för att åtminstone det ena är mer än bekant för de allra flesta, men ändå. Som alltid återstår det att se vad det blir av det hela, men det såg i mina ögon mycket lovande ut.

Träningen då? Kanske lite väl mycket försäsongsfummel med bollen för att man ska vara helt nöjd, men det kommer att ordna upp sig fortare än kvickt när känslan hittar tillbaka på alla händer och intensiteten och närvaron är svår att klaga på. Det blir angenäma problem för Daniel Arnerlöv och P-O Skatt att formera trupperna den här säsongen, men det är ju precis så det ska vara. Konkurrensen är knivskarp på snart sagt varje position, vilket kanske inte alltid har varit fallet tidigare säsonger. Jag gissar också att tränarna tycker att det är rätt skönt att vi har en hel del matchtillfällen fram till seriestarten.

* * *

Pratade lite med Patrik Johansson i Uppsala HK i samband med helgens beachhandboll och han informerade bland annat om att Falu HK dragit ur ett av sina två lag ur herrturneringen. Istället jobbar man tydligen på en intressant ersättare av, vad det verkade, högsta snitt. Det är inte utan att man blir lite nyfiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar