tisdag 21 augusti 2012

Ett första test

Ja, det är precis vad som väntar när vi ikväll styr mot ostkusten och förträffliga Norrtälje Sportcentrum (vissa gnäller på parketten, men jag hävdar envetet att det är en av de bästa handbollshallarna i östra Sverige). HK Ceres står för motståndet i en match som säkerligen kommer att bli av typisk träningsmatchkaraktär med en hel del otajmade sekvenser och framförallt många byten.

För Daniel Arnerlövs och P-O Skatts del börjar nu det digra arbetet med att hitta rätt konstellationer och sätta ett fungerande spel. Vi har varit inne på det tidigare, men det tål att poängteras igen: aldrig någonsin har Vassunda haft en så jämngod och bred niometersuppsättning som vi har idag. Det är naturligtvis enbart till fördel -- vi får många offensiva alternativ, möjligheten att förändra matchbilder och framförallt en konkurrenssituation som förhoppningsvis ska utveckla spelarna på träning -- men för en tränare innebär det också vissa "problem" med hur man ska formera laget. Det är naturligtvis oerhört angenäma problem, men vi ska nog inte räkna med att tränarna och laget hittar rätt direkt. Därför blir också varje träningstillfälle och varje match fram till seriepremiären av yppersta vikt.

Fram till dags datum har fokus mest legat på fysbiten, enklare spelövningar för att bättra på timingen, samt fåmanssamarbeten. Särskilt mycket fokus på det speltaktiska och så har det således inte hunnit bli ännu och så sent som igår genomförde vi ett förhållandevis kort, men ack så effektivt pass med benstyrka innan det vankades boll. Dagens match blir alltså viktig ur flera hänseenden. Det ges tillfälle att springa ut lite slagg ur kanske lite trötta kroppar, med två månader från senaste matchen finns det mycket att jobba på i timing och annat grundläggande, den är ett välkommet avbrott i den övriga träningen och den ger inte minst tränarna bästa möjliga tillfälle att hitta rätt i konstellationerna och se vad vi behöver gnugga lite extra på inför seriestarten.

Lägg därtill att vi har en hel del intressanta debuter i vassundatröjan och ni förstår att det är en spännande kväll vi har framför oss. Såsom ni har kunnat se under eftermiddagen gör alltså Måns Najjar sin första match i den vinröda tröjan. Detsamma gäller Per Ehn, som ju har varit klar för spel i Vassunda sedan någon gång i juni. Dessutom gör Philip Skatt sin första match sedan återkomsten och som om inte det vore nog har vi två provspelare på plats. I Daniel Strömberg (Upsala IF) hittar vi en ung, ambitiös målvakt som har imponerat på träningarna med sin fina teknik inte minst på närskotten och i Alexander Flyckt (Malmbergets AIF) hittar vi en reslig mittsexa som hittat ned till Sveriges främsta universitet. Det blir mycket att hålla ögonen på för den som letar sig ned till Sportcentrum ikväll.

Och då har vi ändå knappt nämnt våra motståndare, som givetvis även de förtjänar att nämnas i sammanhanget. Förra säsongens redan intressanta trupp har förstärkts ytterligare och i nuläget känns Ceres som en liten outsider till en kvalplats upp till division 2. Man kan givetvis tycka att vi som trea i fjolårssäsongens norrtvåa relatvit enkelt borde avfärda ett division 3-lag, men man ska också komma ihåg att flera av spelarna i Ceres har meriter från spel i allsvenskan med Rimbo HK. Jesper Lidberg var nyttig redan förra säsongen och nu har dessutom Johan Blomqvist fått vara med laget från start den här säsongen. Lägg därtill det intressanta mittsexförvärvet Patrik Rödin, som fram till dess han bröt armen var förstavalet på den positionen i Rimbo den gångna säsongen. Till saken hör också att Rimbo ledde allsvenskan innan Rödins armbrott ställde till det. Att han kommer att tillföra en hel del i Ceres kan vi nog vara säkra på.

Tränarna väljer idag att satsa på denna 17 man starka trupp:

Daniel Strömberg (född 1992)
Johnny Åberg (1983)

Oskar Ageborg (1993)
Daniel "Algot" Algulin (1986)
Robert Högberg (1992)
Oskar Liljebris (1993)
Måns Najjar (1993)
Philip Skatt (1995)
Jacob Öhman (1988)

Andreas Ericson (1993)
Alexander Flyckt (1988)

Thomas Göthe-Andersson (1982)
Per Ehn (1993)
Andreas Gladh (1992)
Magnus Gladh (1986)
Gabriel Sjöberg (1992)
Jacob Wennström (1992)

Skrev ut födelseåret efter respektive spelare för att jag tänkte göra någon sorts beräkning av medel- och medianåldern. Dock ser jag nu att tiden inte räcker till, så ni får klara er utan mina uträkningar den här gången. Har man absolut ingenting bättre för sig går det givetvis bra att räkna själv. Vi satsar istället på att återkomma med den typen av statistik så snart truppen är definitiv. Det är ju trots allt intressantare än vad man kan tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar