onsdag 25 april 2012

Brännan spänner musklerna...

Brännans IF låter sig inte nedslås av kvalmissen, utan tar nya tag för att under nästa säsong ta klivet upp till division 1. Ett första steg är nu avverkat genom att ramviksonen och niometersspelaren* John Nordin (född 1993) ansluter från LIF Lindesberg.

Nordin tillbringade ungdomsåren i Ramviks IF, där han tillsammans med tidigare brännaspelaren Hampus Lindberg bildade en för motståndarna svårstoppad duo. Efter ett lyckat framträdande i SverigeCupen vintern 2008/09 -- då han bland annat vann den totala skytteligan -- bar det av till Lindesberg för studier vid ortens handbollsgymnasium.

Nu återvänder han alltså till Ångermanland, men med ny klubbaddress. Brännans sportchef Tobias Wikström säger så här om sitt senaste nyförvärv:

- En bra tvåvägsspelare som kommer tillföra både framåt och bakåt i vår trupp. Hans främsta styrka är nog snabbheten och han kommer passa perfekt in i laget eftersom det är en kille från orten som känner en del av grabbarna sedan tidigare. Han har testat på spel i både tvåan och ettan nere i Lindesberg så han vet vad det som krävs för att ta steget till ettan. Vi är oerhört nöjda att han väljer att flytta ”tillbaka”.

- Hans roll i laget kommer sätta sig när han väl är med igen, men med tanke på vår breda trupp är det inget som säger att han går direkt in, utan alla är med och slåss om platserna på lika villkor.

* * *

Jonathan Tjernberg (H6) har i samma veva bestämt sig för att krita på för en förlängning i härnösandsklubben. Kontraktet sträcker sig över nästa säsong.

* * *

Brännan är på jakt efter ytterligare förstärkning och enligt uppgift kommer föreningen inom kort att kunna presentera ett spännande nyförvärvmittsexpositionen.

*Under de sista åren i moderklubben Ramvik spelade John Nordin inte sällan på vänstersex, där hans mycket fina spänst kom väl till pass. I Lindesberg har han likväl setts som niometersspelare och det mesta talar också för att Nordin i första hand konkurrerar om mittniopositionen nu när det blir spel i Brännan.

4 kommentarer:

  1. När öppnar och stänger egentligen handbollens transferfönster?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är jag inte helt fel underrätad så öppnar det den 1:a maj, alltså nästa vecka.

      Då höjs temperaturen lite extra och jag både tror, vet om och hoppas på en hel del intressant värvningar från det att transferfönstret öppnar. För egen del kommer vi att köra en liten specialare med anledning av transferfönstrets öppnande.

      Radera
  2. Jag har inte skrivit på något kontrakt för Brännan så felaktig info.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det står bestämt sig. Men, det stämmer inte?

      Radera