tisdag 3 april 2012

Lång säsong för Enköping och Sikeå

Jag hakar på bloggkollegan och ger er lite ytterligare information och förutsättningar inför kvalmötet mellan Enköpings HF och Sikeå SK. Nu finns det nämligen även matchtider (åtminstone preliminära) vid sidan av de redan bestämda matchdatumen och det ger oss ett spelschema som ser ut som följer.

DirektOff 1 15 april kl. 15:00 i Robertsfors

DirektOff 2 22 april kl. 16:00 i Enköping

DirektOff 3 29 april kl. 15:00 i Robertsfors

OBS! Tredje matchen spelas bara om lagen tar var sin seger i de två inledande matcherna.

Som Gladh redan har varit inne på kastas alltså matchordningen om en aning och Enköping går miste om chansen att börja på hemmaplan. Eller hur är det nu? Är det bäst att börja hemma eller borta? Jag kan tänka mig att Enköping såg sin chans att sätta ribban på hemmaplan i första matchen och att Sikeå sedan skulle få vända hem tvingade att vinna nästkommande match. Nu får Enköping istället åka upp till Robertsfors och Jenningshallen med allt att vinna. För- eller nackdel? Inte vet jag, men vad jag däremot vet är att man måste vinna både hemma och borta för att få spela division 2 nästa säsong.

* * *

En konsekvens av de uppskjutna matcherna är så klart att lång tid har passerat sedan sista seriematchen. Båda lagen gör nu sitt bästa för att konservera formen.

Enköpings HF -- som spelade sin senaste match den 17 mars -- lämnar ingenting åt slumpen och har fram till första kvalmatchen planerat in två träningsmatcher mot tufft motstånd. Redan imorgon styr man mot Märsta för match mot HF SIF, som onsdagen till ära har förstärkt med några provspelare. Nästa tisdag väntar sedan match mot Hallstahammars SK (överlägsna seriesegrare i division 3 östsvenska västra med bara en förlust i seriespelet), där vi bland andra återfinner exvassundaiten Daniel Hedlund.

"Dövinkel med Gladh och Sjöberg" har under den tidiga kvällen varit i kontakt med en optimistisk Roger Övermark, tränare i Sikeå.

Enköping håller igång med två träningsmatcher. Hur förbereder ni er inför kvalet?

- Vi har hört oss för med Brännan om de kan tänka sig en träningsmatch och just nu ser den ut att bli av på onsdag. Sedan tränar vi två kollektiva pass och tre individuella den här veckan och nästa vecka kör vi 4-5 pass, så det ser bra ut tycker jag. Vi har bra form med oss in i kvalet.

Match mot Brännan alltså, kommer de med de spelare som har fått ont om speltid under säsongen då eller?

- De kommer med bästa möjliga lag och åtminstone en halvlek kör de med det bästa de har. Sedan är det möjligt att de luftar spelare som behöver matchträning.

Vilken koll har ni på Enköping?

- Vi har ju fått lite info från er och sedan har jag sett en del på internet, men det ser ju alltid sämre ut på datorn än i verkligheten, så jag vet inte vad man utläsa av det. Mycket kretsar väl kring Odeheim (Gustav, reds. anm.) och får vi stopp på honom samtidigt som vi inte bjuder på enkla misstag ser det lovande ut. De är ju bra i omställningsspelet. Det känns för övrigt skönt att få börja på hemmaplan.

En möjlighet att sätta nivån från start med andra ort. Lycka till!

- Tack, vi hörs!

* * *

Det blir spännande att höra vilka spelare Skånela har plockat in för lite provspel. Att det behövs förstärkningar inför debutsäsongen i elitserien har man redan flaggat för och imorgon får vi kanske se någon eller några av de spelare som nästa säsong ska försöka hålla märstaklubben kvar i landets högsta serie.

5 kommentarer:

  1. David Joelsson VIF3 april 2012 kl. 22:00

    Några planer på att liverapportera någon av de tidigare bända matcherna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte såsom det ser ut i dagsläget. Åker du in och tittar på någon så hör av dig! Du kan mer än gärna få liverapporterar åt oss.

      Radera
    2. David Joelsson VIF4 april 2012 kl. 13:23

      Skulle kunna liverapportera om jag åker dit, hör av mig i sådana fall, verkar ju som om Sjöberg vill åka iaf :)

      Radera
  2. Matcherna i Sikeå blir så klart svåra, men matchen i Enköping har jag fortfarande för avsikt att liverapportera från.

    SvaraRadera
  3. Självfallet spelar Sikeå i Robertsfors och ingen annanstans.

    SvaraRadera