onsdag 18 april 2012

Hagman tillbaka till AIK?

Idag är det onsdag och med det följer att "lokalblaskan" trillar ned i brevlådan. Veckans upplaga av Knivstabygden var för första gången på mycket länge inte sprängfylld med handboll, men en artikel bjöds vi handbollstörstande läsare i alla fall på. Inte helt oväntat rörde den Skånela, men i texten hade det också smugit sig in några rader, som i högsta grad är intressanta ur division 2-hänseende.

Skånela har jobbat minst sagt effektivt med att kontraktera spelarna (kanske är det inte så jobbigt att skriva på ett kontrakt med ett elitserielag, men ändå) och förutom två spelare, som bara är muntligen överens, har man fått alla spelares underskrift. Eller ja, hur var det nu? En spelares framtid är fortfarande oviss.

Som rubriken antyder är det naturligtvis högernian Tomas Hagmans framtid i klubben som är osäker. Åt vilket håll det lutar avslöjar inte riktigt artikeln, men klart är i alla fall att dörren till en viss solnaklubb inte är stängd. AIK -- som ju har uttalat en hög ambition inför kommande säsong -- ser mer än gärna att höstens kanske bäste spelare återvänder till klubben kommande säsong och att döma av kontraktsituationen i Skånela är det alltså ingen omöjlighet.

Hur det blir beror säkerligen på flertalet faktorer (såväl sociala som sportsliga och kanske i viss mån ekonomiska), men sett utifrån rent sportsliga premisser är känslan att mycket hänger på hur det blir med långtidsskadade Kacper Wydwuch och om det eventuellt tillkommer någon mer niometersspelare, som aspirerar på högerniopositionen, utifrån.

* * *

Vad var då det huvudsakliga innehållet i artikeln? Föga överraskande gällde det u-landslagsmannen Viktor Östlund, som i dagarna kritade på för en förlängning i Skånela. Kan det nog understrykas hur viktig den underskriften är för märstaklubben?

3 kommentarer:

  1. En spontan gissning är att Dagge knappast har blundat när Ricohs h9 Petter Holmberg har haft uppvisning efter uppvisning. Jag har iaf sett honom på plats i Sjöstadshallen.

    SvaraRadera
  2. Hört rykten om att KSK Höglund varit och tränat med Skånela, svårt att tro att han är tänkt som etta på H9 men ett 2-3 val med mycket träning ska väl inte vara omöjligt?

    Petter Holmberg ska givitvis spela högre upp än div 1 iallafall.

    / Björn Bodén, AIK handboll

    SvaraRadera
    Svar
    1. Höglund har ju tidigare varit aktuell för Skånela, men har såvitt jag har förstått det hela avstått en övergång trots stort intresse från märstahållet. När Enköping var och träningsmatchade mot HF SIF i Vikingahallen gick ju ryktena om att det var ett av provspelare förstärkt HF SIF och det skulle inte förvåna mig om Dan var med då. Han är otvivelaktigen ett framtidslöfte (som har tagit stora kliv i år tycker i alla fall jag) och får han några år av riktigt bra och mycket träning kan han definitivt vara ett namn för elitserien. Precis som du säger är han knappast startspelare i ett elitserielag i dagsläget, men Dagge gillar ju att satsa på spelare som har framtiden för sig och hittar gärna guldkorn i lägre divisioner. Om Höglund är sugen har jag en känsla av att han spelar i Skånela inom en inte alltför avlägsen framtid.

      Sedan kan man ju inte låta bli att tänka på vad det skulle innebära för Kungsängen, som har uttalat en högt satt målsättning för nästa säsong. Tvingas man revidera den om Höglund lämnar eller är det tvärtom så att man får tillbaka spelare som tidigare gått till märstaklubben.

      När det gäller Petter, så skulle det så klart vara ett superförvärv för Skånela; han har tidigare visat att han håller på högsta nationella nivå. Det som får mig att tvivla på en flytt till Skånela är dock att han tidigare har sagt att han är rätt nöjd med att bara träna två gånger i veckan. Har han motivationen, kraften och orken att satsa för elitseriespel?

      Radera