fredag 20 april 2012

Gladh tippar kval

I och med att Jakobsberg redan har hunnit förnya sitt kontrakt har vi bara två kvalomgångar som är intressanta i norrtvåanpersektiv. Dessa två möten måste vi givetvis fortsätta tippa. Jag väljer även att fortsätta på den inslagna vägen att tippa Ricohs framfart mot Allsvenskan.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lör 21-apr 15:00 IFK Ystad HK - Ricoh HK DO3 HA

Då var det dags för den här nagelbitaren att avgöras. Sista matchen av tre och det är nu det gäller att få ut alla de krafter man under säsongen har sparat på. För båda lagen finns det enorma fördelar med att kunna titulera sig ett allsvenskt lag. För Ricoh är det kanske den utlovade Las Vegasresan som lockar mest. Är det kanske dags att följa med dit med filmkameran? Finns stor chans att man skulle kunna tjäna ett par miljoner om man lanserar filmen som "Baksmällan 3".

Nåja, för Ystads del är det en potentiell konkurs som hägrar. Det vore givetvis riktigt tråkigt.

Vad gäller själva matchen så kommer det antagligen att bli precis lika jämt som i tidigare möten. Jag har en liten känsla av att Ystad har en tidig punkt av Petter Holmberg i åtanke, och då blir frågan om man plockar ned honom på kanten. Oavsett så tror jag -- som alltid -- att det är precis de här matcherna Ricoh presterar som bäst i. Kan de bara låta bli att fokusera på de två med kortlek och visselpipa ska det mycket till för att en förlust ska inträffa.

Mitt tips: 24-26


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Sön 22-apr 15:00 Sollentuna HK - IF Gauthiod DO3 HD1

Ytterliggare ett direkt avgörande möte. Gauthiod var bara 30 minuter ifrån att sätta "Switte" i finrummet igen, men istället började man gnälla på varandra, domarna och varje motståndare de hade i närheten. Börjar gnället så är man rökta i den här matchen, så enkelt är det.

Sollentuna visade prov på stark moral, och lyckades vända ett underläge i paus till seger. Den stora segerorganisatören hette kanske inte helt oväntat Andreas Fuxborg, vars andra halvlek enligt uppgift var magisk.

En tredje avgörande match i "grytan" ska inte vara en övermänsklig uppgift för ett heltaggat hemmalag. Därför lägger jag mitt tips på Sollentuna.

Mitt tips: 28-25



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Sön 22-apr 16:00 Enköpings HF Sikeå SK DO2 HD2


Helgens enda match som inte är av vinna eller försvinna-karaktär för bägge lagen. Det första mötet vann Enköping efter att ha haft ett likaläge i paus. Efter pausen visade Enköping upp en bra inställning trots två snabba mål i baken. Sikeå å andra sidan visade flera gånger upp att man absolut vill stanna kvar i tvåan.

Matchen kommer starta i ett fruktansvärt tempo. Detta spel är någonting Enköping behärskar bäst, och de går därför ifrån till en klar ledning efter 15 minuter. Nästa 15 minuter kommer Sikeå att vara det bättre laget, men inte riktigt komma ikapp. Halvtidsledning till Enköping alltså.

I den andra halvleken kommer Sikeå att komma ikapp, och kanske eventuellt förbi. Men Enköpings kondition är bättre och de sista 10 minuterna kommer vara ren utklassning. Enköping till division 2(östra?).

Mitt tips: 33-26

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar