lördag 21 april 2012

Wigh: "Fanns en del kvaliteter"

Bara ett drygt dygn kvar till andra akten i kvalmötet mellan Enköping och Sikeå. Västerbottningarnas tränare Roger Övermark var förtegen inför uppgiften och nu har turen kommit till upplänningarnas dito Tomas Wigh.

Bortamatch i Norrland är aldrig enkelt, men det gick ju bra senast. Hur vill du sammanfatta er insats i Jenningshallen?

- Vi gör till stora delar en bra match med ett kompakt försvar. En del slarv framåt gör
tillställningen lagom spännande nästan hela matchen. Det som avgör till slut är att vi har bättre ork och moral, tycker jag.

Vi som har sett matchen på film imponerades storligen av Viktor Berg von Linde. Är det någon annan spelare du skulle vilja framhålla lite extra?

- Njae, jag tycker att alla presterar på en bra nivå, men om någon höjde sig lite så var det nog
Marcus Rosqvist (fem mål i matchen, reds. anm.), född 1993, som kommer in sent matchen i samband med Gustav Odeheims röda kort och går fullt in i alla situationer.


Tomas Wigh (t. v.) manar på sina spelare från sidlinjen. Foto: Kent Lundqvist, lokalsport.nu.

Hur tycker du att Sikeå skötte sig i förhållande till dina förväntningar på förhand? Var det någonting som överraskade dig?

- Jag tycker nog att det fanns en del kvaliteter där som jag inte riktigt hade räknat med innan då flera av spelarna haft lång frånvaro på grund av skador, men samtidigt kändes flera av dem lite ringrostiga.

Utgångsläget är ju minst sagt gynnsamt för er del, men är det trots det någon detalj i spelet du känner att ni behöver förbättra ytterligare för att vara riktigt säkra på söndag?

- Vi måste vara hetare i fas 1-spelet från start. Vi pratade en del om att det var svårt på grund av stora ytor utanför planen där uppe och att det därför var svårt med avståndsbedömningarna. Dessa undanflykter för kontringspel finns inte nu då vi kan varje centimeter i vår förhoppningsvis fullsatta hemmahall på söndag.

Hur har förberedelserna sett ut inför matchen?

- Helt okej. Någon lättare skada i veckan och några förkylningar, men dessa är på bättringsvägen. Ett fullgott träningspass igår kväll (läs: i torsdags) och nu ladda och vila till på söndag.

Är truppen intakt eller blir det några förändringar jämfört med laget ni ställde på banan i söndags?

- Vi har med ytterligare två spelare på söndag, då vi drog ned på antalet flygstolar till Robertsfors. En tvåmeters stenkastare och en vänsterhänt bolltrollare extra kommer att förekomma i truppen på söndag.

Låter som att det kan bli sevärt. Till sist, vad önskar du dig allra mest just nu?

- Ja ni grabbar, nu är ju Brynäs IF svenska mästare och då finns det bara en önskan kvar om ni inte vill ha svaret "att familjen ska få vara frisk", och det är självklart en seger på söndag.

Det svaret duger gott. Tack för svaren Tomas och lycka till på söndag!

- Stort tack för ert engagemang och att ni bidrar till ett ökat intresse för handbollen. Bra jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar