onsdag 11 april 2012

I väntan på någonting nytt

Det händer inte speciellt mycket i division 2 norra-handbollen just nu. Lagen förbereder sig som bäst inför nästa säsong och i väntan på att spelarförvärv och annat ska bli definitiva blir det också lite tunnt här på bloggen. Nu gör jag hur som helst ett försök att fylla ut tablån lite.

Vårens raket i norrtvåan, Kungsängens SK, har uppenbarligen fått blodad tand och med en ny styrelse som pekar ut färdriktningen satsar man nu på att avancera till division 1 redan nästa säsong. Som ett första steg i satsningen är man därför i full färd med att rekrytera en ny tränare. Vem det blir återstår att se.

Måste för min egen del säga att det är roligt att KSK gör en ordentlig satsning och med den fina ungdomsverksamhet som man har haft genom åren tror jag att det finns goda chanser att klättra i seriesystemet på sikt. Dock kommer det krävas bättre träningsflit från norrortarna, men det är de säkerligen väl medvetna om.

Det är ju alltid spännande att spekulera i planerna för sådana här satsningar och utan att veta alltför mycket misstänker jag att Kungsängen kan vara på väg att "hämta hem" åtminstone ett par av de spelare som för några säsonger sedan lämnade Kungsängen för Skånela IF. Som sagt det är bara vad jag tror, men medge att det inte låter helt orimligt att fler spelare går i Anton Möllers fotspår och återvänder till moderklubben när det vankas storsatsning. Det skulle i sådana fall kunna innebära att laget förstärks med Alexander Klismo (målvakt, född 1994), Mattias Waltin (vänsternia, född 1994) och Kim Ålander (mittnia, född 1993). Att Yosef Rahali (högersexa, född 1995) ska komma tillbaka ser jag som ytterst tveksamt, men vad vet jag. Dessutom finns det en hel del kungsängenprodukter spridda över stockholmsområdet (inte minst i Djurgårdens IF HF). Tänk om Kungsängen får tillbaka alla dessa spelare.

Man kan bara beklaga att Kungsängen inte riktigt har lyckats förvalta dessa fantastiska årgångar. Exakt vad det beror på är jag knappast mannen att svara på, men jag misstänker att det beror på att klubbens seniorlag aldrig tidigare har nått några högre höjder samtidigt som klubbens ambitionsnivå kanske inte riktigt har varit vad den kunde ha varit. En sådan här satsningen är därför på sätt och vis lite olik Kungsängen och det ska bli mycket intressant att se vad det hela landar i.

* * *

Från lite tankar om Kungsängen till någonting helt annat. Enköpings HF (tvåa i division 3 östsvenska norra) håller som bäst på att förbereda sig inför kvalmötena med Sikeå SK. I förra veckan laddade man utan större framgång upp med träningsmatch i Vikingahallen mot ett med provspelare förstärkt HF SIF. Hemmalaget vann med 44-37 och därmed fick EHF inte revansch för förlusten i seriefinalen tidigare i vår.

Igår var det dags för träningsmatch igen. Denna gång mot redan uppflyttningsklara (till division 2) Hallstahammars SK. Enköping tog anförda av matchens gigant Viktor Berg von Linde (11 mål i matchen) tag i taktpinnen omgående och höll ledningen distansen ut fram till slutresultatet 33-25.

* * *

Mer inför kvalet till division 2 kommer framöver, då det bland annat bjuds på intervjuer.

2 kommentarer:

  1. Har någon hört mer detaljer kring ryktet som går kring att Boken ska lämna Lidingö för spel i högre divisioner? Har hört ryktet från flera källor men ingen har kunnat bekräfta. Vet ni nått?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant. Jag har inte hört någonting, men det kommer knappast som någon större överraskning att han är attraktiv på spelarmarknaden. Tyvärr är det ju inte helt lätt att få sådant här bekräftat (klubbarna och spelarna brukar inte sällan smyga med det) förrän en eventuell övergång registreras hos handbollförbundet. Det skulle i sådana fall vara om han har provspelat med någon klubb, men det vet jag ingenting om. Kanske vill "Boken" själv kommentera uppgifterna. ;)

      Skulle det stämma och skulle han ta klivet till en annan klubb väntar en diger uppgift för Lidingö att hitta en ny målvakt. Dietmann är lovande, men i nuläget är han ingen förstemålvakt och stöttespelare i division 1. Att fullt ut ersätta Boken blir nog på gränsen till omöjligt. Men, som sagt, någon övergång är inte registrerad än.

      Självklart återkommer vi med allt vi vet om övergångar och förvärv. För övrigt är det jätteroligt när ni läsare bidrar med sådant som ni har fått nys om. Tillsammans gör vi silly season till någonting alldeles extra. ;)

      Radera