lördag 28 april 2012

Revanschlusta ska fixa festen för Enköping

Det borde ha avgjorts redan förra helgen, men Enköping misslyckades med att knyta ihop säcken trots stor ledning en bit in i andra halvlek. Bloggen kontaktade Enköpings lagkapten och linjekrigare Filip Hagerlind för att reda ut vad som egentligen hände den där söndagen och passade också på att blicka framåt mot morgondagens stora begivenhet.

Tjenare Filip! Tror du att jag får besvära dig med lite frågor inför helgens match?

- Klart du får störa. Kul med intresse inför matchen och handbollen i stort!

Alla tiders! Stabil ledning och spelmässigt övertag i paus och därefter ett snabbt ryck i början av andra halvlek. Trodde ni också att det var klart redan då eller hur vill du förklara genomklappningen senast?

- Jag tror det var tröttheten som kom smygande. Vi hade inte riktigt skärpan i avsluten och deras målvakt är så pass bra att han räddar skotten då. Sedan gör ju han sitt livs match, vilket inte gör det lättare för oss. Det är svårt när vi hela säsongen spelat mot lag som är sämre än vad Sikeå är, och ger upp i stort sett efter ett sådant ryck av oss i andra halvlek. Jag tror inte vi var beredda på att de skulle kriga 60 min.

Er tränare Tomas Wigh önskade inför förra matchen mer mod i kontringsspelet. Hur tycker du att ni lyckades med det?

- Jag tycker vi lyckades hyfsat bra. Våra målvakter behöver inte springa 10 meter för att hämta bollarna efter att Sikeå missar mål, vilket gör att fler lägen uppstår. Jag tycker nästan att vi skulle ha kunnat utnyttjat det ännu mer än vad vi gjorde.

Ny och direktavgörande match nu på söndag uppe i Robertsfors. Hur är känslan i laget? Har ni kommit över förlusten senast?

- Det är en otrolig revanschlusta i laget. Vi har kommit över det och varit otroligt taggade hela veckan. De förstörde vår fest och nu är det vår tur att förstöra deras!

Hur ska ni tackla matchen rent taktiskt? Spelar det någon roll att det är bortaplan den här gången?

- Vi kommer koncentrera oss på vårt spel, ha lite mer tålamod och vara lite mer noggranna i det vi gör. Bortaplan tror jag inte har någon betydelse för vår del. Förhoppningsvis så kan det sätta lite mer press på Sikeå.

Enligt uppgift kommer ni plocka in Dino Dzindo till matchen. Ska vi se det som ett tecken på desperation från er sida med tanke på att han inte har spelat på ett bra tag?

- Dino? Vem är det? Nej, skämt å sido. Om han är med så är det för att bredda truppen och inte som en ny nyckelspelare som vi ska bygga spelet kring.

Vi på läktaren förundrades över att Gustav Odeheim bara spelade defensivt sista delen av matchen när det skulle till att avgöras. Vad var förklaringen till det?

- Han åkte på en ordentlig stukning av fingret har jag för mig. Han fick svårt att hålla i bollen, så det var därför han bara spelade försvar.

I övrigt, hur är läget i truppen?

- Förutom "Gurras" finger så är alla tipp-topp. Lite vanliga småskavanker, men det har alla handbollsspelare!

Tack för svaren Filip och lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar