måndag 9 april 2012

Täby pulveriserat

Lagen från den östra division 2-serien fortsätter visa styrka. IF Gauthiod har under eftermiddagen hemmabesegrat Sollentuna HK med 29-26 och Mantorp vann med förkrossande 29-14 mot Täby HBK hemma i Klämmetorpshallen.

* * *

Nu står Mantorp förvisso bara med ena foten i division 1, men inte mycket talar väl för att Täby vänder det här. 15 måls differens och bara 14 gjorda mål måste säga någonting om styrkeförhållandet lagen emellan. Med det sagt kan jag inte låta bli att spekulera i vad som händer med Täby om man får börja om i division 2.

Erik Sten har redan flaggat för en eventuell flytt till Linköping (blir det spel i RP då?) och stora delar av talangfabriken måste rimligtvis vara intressanta för klubbar högre upp i seriesystemet. Olle Bristedt har exempelvis varit påtänkt för Hammarby och tappar man dessa herrar samt kanske någon ytterligare har man enorma luckor att fylla. Att man lyckas med det känns som en förutsättning för att Täbys sejour i division 2 bara ska bli ettårig -- om man nu åker ur ettan vill säga.

* * *

Matchserien som däremot ser ut att bli ruskigt jämn är den mellan Gauthiod och Sollentuna. Precis så jämnt som man kunde förvänta sig idag och när lagen nu förflyttar sig till nordligare förorter blir det intressant att se vad som händer. Är hemmaplan några måls skillnad och innebär det i sådana fall att Sollentuna trots dagens förlust sitter rätt säkert. Gauthiod har under hela säsongen visat att man är minst lika stabila på bortaplan, men å andra sidan vet vi att Sollentuna är riktigt trygga i "Grytan". Efter nästa helg vet vi mer.

* * *

Inför kvalet till division 1 har det av förklarliga skäl varit mycket snack om Mikael Bergström i Gauthiod och Erik Mattelin i Sollentuna, men man ska inte glömma bort Mantorps målvakter. Stor matchvinnare idag, vilket är lätt att förstå med tanke på att laget bara släppte in 14 mål, var tydligen Tom Andersson och det förvånar mig inte det minsta. Mantorps båda målvakter är fantastiskt väl skolade.

* * *

Ricoh vann till slut en gastkramande tillställning mot IFK Ystad HK i Sjöstadshallen. 24-23 skrevs slutresultatet till och återigen visar Ricoh hur enormt bra de är när det blir jämnt i slutet av matcherna. Det är ingen slump när man ständigt går segrande ur jämna matcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar