fredag 6 april 2012

Dagens handbollsklipp

Näst ut i serien "Dagens handbollsklipp" är ett lite längre klipp med en kavalkad av mål signerade Aldrin "Dini" Zekaj. Vår alldeles egna galna kosovoalban. Det är inte lätt att känna igen pojken på filmen, men spana in den lilla taniga högerhänta högersexan så har ni honom.

Man kan även konstatera att seriens överlägset största (och tystaste?) publik i Öbacka knappast är något som skrämmer Dini.




* * *

Videon ovan är från de nationella mästerskapen i Kosovo. Aldrins lag KH Besa Famiglia (de rödklädda) har också varit en flitig aktör i de europeiska cuperna. Se ett litet urval nedan.

2005/06 -- EHF-cupen
2006/07 -- EHF-cupen
2007/08 -- EHF-cupen
2008/09 -- Cupvinnarcupen
2010/11 -- Cupvinnarcupen

Dessutom spelade Aldrin med KH Prishtina i Challenge Cup säsongen 2007/08. Totalt i europacupspelet har han mäktat med 29 mål och detta mot lag som Gummersbach (tyska bundesligalaget med bland andra tyske landslagsspelaren Adrian Pfahl) och Kielce (polska storlaget som nyligen värvade Ivan Cupic från Rhein-Neckar Löwen och sedan tidigare har spelare som Slawomir Szmal, Uros Zorman och Grzegorz Tkaczyk).

Hur det gick i matcherna? Gummersbach vann med totalt 87-30 och Kielce vann med totalt 88-36. Besa Famiglia väntar fortfarande på sin första seger i europacupspelet. Dock har man varit riktigt nära att ta sig vidare från första rundan i EHF-cupen vid några tillfällen. Inte minst säsongen 2006/06 då man förlorade med totalt 57-53 mot Bevo HC Panningen från Nederländerna.

2 kommentarer:

  1. Vad är det för serie, land, matcher??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har lagt in lite info i inlägget nu.

      Kuriosa är att i bortamatchen mot Kielce, så fick inte lagets mittsexor inrestillstånd, varpå tränaren frågade vem som kunde spela linje. "Dini" var inte sen att anmäla sig.

      Radera