onsdag 25 april 2012

...och allsvenska spelare placeras i Sikeå

Det är mitt i brinnande kval, men redan nu gör två i norrlandshandbollen insatta och av varandra oberoende källor gällande att två från Robertsfors utflugna spelare kan komma att återvända till Sikeå SK nästa säsong. Spelarna det handlar om är Daniel Bygdemark och Vasilj Lundberg.

Bygdemark har under den gångna säsongen spelat i nyetablerade och storsatsande Trelleborg HBK Elit, som med dunder och brak degraderades från årets allsvenska. Det blir således omstart i söderettan för Trelleborgs del, men eventuellt alltså utan Bygdemark, som under säsongen mäktade med elva mål på fyra spelade matcher från sin mittsexposition. Ett inte helt dåligt facit med tanke på lagets skrala poängskörd.

Även Lundberg har huserat i allsvenskan den gångna säsongen, men på något nordligare breddgrader. Hans IF Hallby HK (från Jönköping) nådde en slutlig åttondeplats och nytt kontrakt, något som Vasilj i högsta grad bidrog till. Med den erfarenhet han har inhämtat från spel i högre divisioner skulle han så klart vara ett fint tillskott och då har jag ännu inte nämnt att han är vänsterhänt.

Substansen i de här ryktena är såklart svår att avgöra, men det kan nog med fog antas att sannolikheten för att spelarförvärven ska bli verklighet hastigt kan ändras beroende på Sikeås serietillhörighet kommande säsong. "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" har givetvis hört sig för med lagets tränare Roger Övermark, men han är förtegen om uppgifterna och dementerar att några övergångar är nära förestående.

* * *

På tal om Trelleborg, så är det intressant att studera deras fördelning av målskyttet under säsongen. Mellan lagets bäste målskytt Johan Börjesson (150 mål på 24 matcher) och lagets näst bäste målgörare Victor Nyberg (61 mål på 26 matcher) skiljde det 89 mål och då har Nyberg ändå spelat två matcher mer än Börjesson. Därutöver ligger flertalet spelare på runt 20-25 mål. Utan att ha sett Trelleborg spela börjar jag förstå varför laget åkte ur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar