lördag 14 april 2012

Oviss framtid för pitehandbollen

Som ni har kunnat läsa i föregående inlägg är det alltså tal om ett djupgående samarbete mellan Strömnäs GIF och Norrfjärdens IF. Ganska snabbt kom det också in kommentarer om att Strömnäs GIF har begärt sig själva ned i division 3 och det hänvisades också till en artikel i Piteå-Tidningen. Den har jag självklart läst, men jag anser nog för egen del att det är att dra det hela för långt om man drar slutsatsen att det definitivt blir en omstart för pitelaget. Istället är det frågan om en diskussion om att på det ena eller andra sättet slå ihop klubbarna. Skulle så ske och skulle så ske under ett nytt namn (Piteå Handboll nämns som ett tänkbart alternativ i artikeln) måste man börja om i division 3. Dock finns fortfarande möjligheten att gå ihop under namnet Strömnäs GIF och på sätt kunna behålla division 2-platsen. Det senare föreslår Norrfjärdens tränare Peter Karlsson. Klart är i alla fall att det är två hårt ansatta spelartrupper och att en sammanslagning i någon form framstår som det enda rimliga i båda parters ögon. Allt för att på sikt skapa ett slagkraftigt lag i Piteå med chans på division 1.

Att döma av samma artikel kan vi nog konstatera att det som många av oss redan tidigt anade nu ser ut att bli verklighet. Det mesta tyder nämligen på att bröderna Erik och Simon Karlsson samt mittsexgiganten Rickard Jonsson lämnar klubben. Pendlandet är slitsamt och nu när laget trillar ned en division blir det knappast lättare att hitta ork och motivation till allt resande.

Jag förmodar att klubbarna står i kö för att få Simon Karlssons namnteckning. Många klubbar i division 1 borde rimligen vara intresserade efter en succésäsong som kröntes med skytteligasegern för Simons del.

För Strömnäs (eller den nya pitealliansen) lär det däremot bli en tuff återkomst i division 2. Spelarbristen gör sig påmind och nu tycks alltså också lagets ryggrad raseras. Nästa säsongs norrtvåa blir bara mer och mer intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar