torsdag 21 juni 2012

Domen: 8-12 veckor

Bloggkollega Gladh har sedan i vintras dragits med en trilskande högeraxel, som inte har viljat ge med sig. Efter ett besök på Idrottsskadecentrum i Uppsala i tisdags har han nu fått beskedet som håller honom borta från allt handbollsspelande i 2-3 månader. Enligt läkarens utsago är det en överransträngd sena (latinus obegripligus) som besvärar honom. Gladh själv väljer bara att kommentera orsaken till skadan och menar att det är hans alldeles för hårda skott som har förorsakat den olyckliga skadan.

Gladh får således lägga undan lädret och de tyngre vikterna under sommaren och istället rikta in sig ytterligare på det gummiband han slitit flitigt den senaste tiden. Men det finns ingen anledning att misströsta. Läkaren har gett klartecken till all form av löpning och intervallträning på cykel. Tur i oturen får man verkligen säga.

8-12 veckors rehabilitering är det alltså som gäller, men som tur är kan han räkna av den tid han har avstått från boll det senaste. Det innebär förhoppningsvis att han kan gå för fullt i alla moment redan i augusti igen.

1 kommentar: