söndag 10 juni 2012

Montenegrinsk skönsång på Hovet

Täby HBK kör på hårt med sitt träningsmatchande för att på bästa sätt förbereda den unga truppen för vad som på förhand ser ut att bli en tuff säsong. Resultatmässigt var Thomas "Linusfloyd" Johansson och hans adepter med om en mindre rolig upplevelse mot Jakobsberg i tisdags, men denna söndagkväll är det sannolikt mungiporna uppåt som gäller. I eftermiddags blev det nämligen en efterlängtad seger borta mot Skogås HK, nykomling i budgetvarianten på norrtvåan, division 2 östra. Slutresultatet skrevs slutligen till 24-26 i Täbys favör. Kul och viktigt för Täby, som ska bli oerhört intressanta att följa framöver.

* * *

Bloggkung Gladh drog alltså med sig dottern Ebba till Hovet idag och ungefär halva Vassunda (inklusive mig själv) slog följe för att se landskampen mellan Sverige och Montenegro. Matchen går knappast till historien som den bästa eller mest välspelade, men det blev ju i alla fall seger till slut. Dock hade det ju knappast skadat om segermarginalen hade varit ett par bollar större med tanke på att svenska handbollslandslag brukar trivas som allra sämst när balkanländerna får för sig att knö in 5000 pers i en gympasal.

Det folk kommer att minnas bäst från den här tillställningen är nog annars fadäsen inför match, där arrangörerna spelade upp fel nationalsång (var det månne den serbiska?). Tur då att montenegrinerna själva på ett mycket imponerande sätt klämde i för full hals inför en lyrisk publik. Dessutom kan arrangörerna trösta sig med att detta inte är fösta gången det här inträffar på svensk mark. Anders Joelsson var snabb med att upplysa om att samma sak hände i samband med en ishockeylandskamp mellan Sverige och Tyskland i Gränbyhallen i Uppsala för många år sedan. Då spelades den östtyska nationalhymnen, vilket väl knappast var alltför lyckat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar