torsdag 21 juni 2012

Gladh spekulerar

Nu verkar det som att trupperna börjar sättas och att det inte kommer att tillkomma alltför många spelare till de olika trupperna. Jag tänkte därför ge mig på en liten gissning på hur serien kan sluta. Jag tippar i 3 olika grupper.

* * *



Plats 1 - 4


AIK
Förra säsongens åttondeplats var knappast något att skryta med. Därför har man sett till att förstärka truppen ytterligare med två riktiga spetsspelare med division 2 mått mätt. Jag vet att det dessutom förs diskussioner med en elitseriemeriterad kantspelare så det här blir verkligen ett lag att räkna med.

HF SIF
Som nykomling från division 3 östsvenska norra går man alltid in lite som en favorit. Det är en riktigt bra serie där många duktiga lag finns. Den här nykomlingen har vunnit den serien tre år på raken, men tyvärr varit tvungna att avstå uppflyttning på grund av ekonomiska skäl. Som utvecklingslag till ett elitserielag kan man omöjligt vara dåliga. Man har ett riktigt samspelt lag med starka toppar. Beroende på vilka som har speltid i elitserien kan det här bli det bästa laget i norrtvåan någonsin.

Brännans IF
Har i stort sett fått behålla fjolårstruppen, men har lyckats spetsa till den ytterligare med två riktigt intressanta nyförvärv. Är definitivt ett lag som är med och slåss om de allra finaste placeringarna. Det enda orosmolnet jag ser i nuläget är på tränarsidan. Kommer man att snickra ihop den biten med så kommer det här att vara en självgående maskin.

Vassunda IF
Vi får väl kanske ses lite som underdogs i den här kvartetten, men det gör vi så gärna. Vi vet vad vi går för och vi har gjort klart med en del intressanta nyförvärv. Om Eric Engström väljer att köra hela vägen i år har vi dessutom backat upp förlusten av Simon Ström. Med det skulle vi i så fall ha tre riktigt kompetenta mittsexor i truppen i år igen. Angenäma problem för ledarstaben med andra ord. Vi visade som nykomlingar i fjol att vi är att räkna med.

* * *



Plats 5 - 8


Kungsängen
Var tillsammans med oss den stora överraskningen under fjolåret. Laget har förvisso tappat generalen Ingvar Nguesseu men har fått behålla Dan Höglund som länge såg förlorad ut. Har även intressanta nyförvärv i målet samt på någon plats till. Nej, i år går det inte att underskatta Kungsängen. Det kan stå en dyrt.

Jakobsberg
Smyger som vanligt i bakgrunden. Att man är ett division 2-lag att räkna med visade man med besked i kvalet. Spelade nyligen en träningsmatch mot Täby där man fullkomligen krossade motståndet. Är starka hemma i svårspelade Viksjö Sporthall. Däremot finns det risk till många poängtapp på bortamark.

Sikeå
Det är svårt att veta var man har Sikeå egentligen. Från förra året minns vi kanske framförallt hur man var nere på 9.5 i mer än en match. I år har man fördelen att ha en tränare som är med från start och kan leda laget genom försäsongen. Ett par spelare har aviserat att man lägger ner handbollen till nästa säsong, men det kan vara ett par spelare på väg in. Det ryktas dessutom att ett par spelare ska gå till lokalkonkurrenten HK Haga så Sikeå kan få det tufft.

Strömnäs
Den stora frågan är väl egentligen hur man ska klara av att kompensera det förmodade tappet av bröderna Karlsson. Klarar man av det hyfsat finns det goda möjligheter till ett bra resultat. Många av spelarna har säkert fått smak för det här med division 1-handboll och vet alltså vad som kommer att krävas.

* * *



Plats 9 - 12


Bodens BK
Nykomlingar ifrån norrtrean som man är får man det alltid tufft i tvåan. Jag ska i ärlighetens namn säga att min koll på Boden egentligen är på tok för dålig för att kunna göra en riktigt bra gissning om tabellplacering. Men den spontana känslan säger att det kommer gå bättre än förra division 2-äventyret. Men det räcker som bäst till en kvalplats för att hålla sig kvar.

Hornskroken
Det andra laget ifrån Boden omges av rykten huruvida de ens får ihop ett lag till nästa säsong. Utan att ha full koll tror jag snarare att man får svårt att få ihop ett slagkraftigt division 2-lag. Mattias Söder har redan flyttat ned till Härnösand, och det är ett jätteavbräck. Om nu Johan Gross dessutom väljer att flytta tappar man två riktigt viktiga kuggar. I övrigt finns det en hel del okej division 2-spelare, men inte den där riktiga spetsen som behövs för att klara sig undan kvalplats. Nej, det här blir inget roligt år för de båda bodenlagen.

Täby
Täby åkte ur ettan förra året, och då brukar alltid ett favoritskap komma som ett brev på posten. Det lyckas Täby effektivt få bort när i princip hela truppen byts ut mot i seniorsammanhang helt oprövade förstaårsjuniorer. Det är möjligt att Linusfloyd avsiktligt mörkar en hel del här, men det intryck jag har fått är att man är ett lag som främst får jobba för att lyckas ta en kvalplats. Lyckas man bara behålla sitt lag ett par år till kan nog de här ungdomarna vinna serien inom några år.

Sundsvall
Att tippa Sundsvall i botten-4 kanske är lite naivt, eller till och med dumt om man så säger. Men rykten gör gällande att Matte Nordholm ska röra på sig ifrån staden, och gör han det så tappar laget sin stora inställningsspelare. Matte är någonstans den enda som kan få fart på de övriga när det går i stå. Oscar Gill blir troligtvis kvar, men för att Sundsvall ska kunna klara sig kvar krävs det att han höjer sitt spel ytterligare ett par nivåer. Han har en förmåga att försvinna ur matchera trots sitt benhårda och bra skott.

4 kommentarer:

  1. Ser mycket bra ut. Trevlig midsommar!!
    Får vi äpplen när vi kommer till premären eller blir vi bombade med era skott och tomater?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den som lever får se. Kanske både och?

      Radera
  2. Mera på ingång och bloggen kommer med nyheterna inom kort / Ksk skribenten

    SvaraRadera
  3. Kul Djalmar! Vi ses i premiären!

    BB

    SvaraRadera