lördag 9 juni 2012

"Förbjuden" övergång?

Knappast någon undgick allt rabalder med kastade grishuvuden och annat mindre smakfullt i samband med portugisiske fotbollsstjärnan Luís Figos övergång från FC Barcelona till Real Madrid i början av milleniumet. Listan över sådana "förbjudna" övergångar inom fotbollen kan göras lång, men inom handbollen har det varit lugnare på den punkten. Lite tråkigt kan tyckas, men nu kan i alla fall Rickard Sundberg (född 1979) vara på väg att dra sitt strå till stacken. Sundberg skrevs under gårdagen nämligen över till Kungsängens SK från bittra rivalen i norrort, Jakobsbergs GoIF. Förmodligen är det här så långt ifrån en stor grej det bara kan komma (vi får väl se om Jimmy Jump dyker upp och kastar en jakobsbergflagga i ansiktet på honom när lagen möts i höst), men klubbytet bjöd icke desto mindre in till den här vinklingen.

* * *

Andreas Jansson har lämnat uppdraget som tränare för Brännans IF -- åtminstone tillfälligt. Klubbens sportchef Tobias Wikström är dock hoppfull och menar att det på intet vis är uteslutet att Jansson är tillbaka när försäsongens andra del drar igång i början av augusti. Sedan tidigare står det klart att Ulf "Poffen" Sandin kliver av arbetet med Brännans herrlag för att helt fokusera på Härnösands HK och deras framfart i damernas allsvenska.

* * *

Det är någonting visst med de stora fotbollsmästerskapen. Har när jag skriver det här stycket precis avnjutit öppningsmatchen mellan Polen och Ukraina och vet inte riktigt vad jag ska säga. All cred till grekerna hur som helst. Deras spel i första halvlek var ungefär lika uppmuntrande som landets ekonomi. Antalet passningar till rätt adress på offensiv planhalva var ungefär lika många som slantarna i statskassan och spelarna var ungefär lika glada på domaren som övriga EU är på Grekland. Sedan kom urgreken Dimitris Salpingidis in (ja, googla "grek" och du ska se att Salpingidis kommer upp på skärmen) och maken till super-sub får man ju leta efter. Men några fler inhopp lär det knappast bli för hans del. Nu måste han ju bara vara given i startelvan framöver. Ett godkänt mål, ett bortdömt mål och en fixad straff är mer än godkänt på 45 minuters speltid, åtminstone i min värld. På tal om straffen. Att polackerna skulle plocka in en målvakt (kommer inte ihåg namnet, men begynnelsebokstäverna var i alla fall helt logiskt Prz) från P15-laget kändes ju något otippat och när han dessutom tar straffen, ja, då vet man att det kan bli ett bra EM-slutspel.

* * *

Det är en njutning att se Andrej Arsjavin sparka boll. En personlig favorit måste jag säga och det enda som fattas är egentligen att han aldrig har spelat för Wigan. Synd bara att han aldrig riktigt fick till det på de brittiska öarna (hade kanske gått bättre om han valt Wigan istället för Arsenal), men förhoppningsvis kan EM bli hans revansch. Ryssarna ser oförskämt starka ut -- och det trots att de missade drösvis med klara målchanser.

* * *

Man vet att det är bråda handbollstider när man i pausen i matchen mellan Ryssland och Tjeckien (halv tio en fredagkväll i juni) får agera cykelbud och trampa över till vår materialansvarige eldsjäl Anders Joelsson för att hämta diverse handbollsprylar. Vad gör man inte för handbollen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar