fredag 1 juni 2012

"Valpen" - The Story (part LCCCVII)

Sikeå SK kan komma att tappa ytterligare spelare. Ja, det är i alla fall vad en i Sikeå och västerbottenhandbollen insatt källa upplyser bloggen om. Sedan tidigare står det klart att Kim Levin (H6) slutar och att Anton Bygdemark (V9) gör ett uppehåll för att bland annat skjuta vilt i de norrländska skogarna. Nu lämnar med största säkerhet även målvakten Milad Farshid och vänstersexan Jimmy Johansson Robertsfors och ny klubbadress för de båda blir med lika stor säkerhet HK Haga. Nu kanske någon undrar vad HK Haga är och det gjorde även jag när jag blev kontaktad om allt detta igår. Är det möjligt att det är en förening i handbollssverige som man helt har missat under alla dessa år? Naturligtvis inte. HK Haga är en helt nyuppstartad förening. Den som överhuvudtaget har hängt med i nyhetsflödet de senaste 10 åren har antagligen redan räknat ut att föreningen kommer från Umeå, en stad som har varit så gott som befriad från handbollsframgångar. Nu ska det emellertid bli ändring på det är det tänkt och därför genomförs en rekonstruktion av Umeå IK HF, som alltså blir just HK Haga. Klubbens vision och målsättning är lite oklar, men av det lilla jag har läst att döma är man i alla fall inte nöjda med att spela i Sveriges sämsta division 3-serie. Om inte annat antyder väl de troliga värvningarna att det är uppflyttning som är det första delmålet.

Men det stannar inte vid Milad Farshid och Jimmy Johansson. Även Jonathan "Valpen" Tjernberg påstås vara på väg till umeklubben. Tjernberg har tidigt aviserat att han avser att lämna Brännans IF och ett tag såg det ut som att han skulle fortsätta sin handbollskarriär i division 1. Dock blev -- av ännu oklar anledning -- inte de planerade provspelen med Tyresö IF och IFK Nyköping av och nu kan han alltså vara på väg till division 3. Sensationellt måste jag säga och ännu märkligare blir det när man betänker att han har haft en agent, vars enda uppdrag rimligtvis måste ha varit att hitta en klubb där han kan frigöra sin fulla potential och fortsätta handbollsresan "uppåt". Ingen Mino Raiola-klass över agentens agerande är väl min spontana känsla. Eller så är det bara så att Tjernberg har ledsnat lite och vill hitta tillbaka till glädjen i handbollen. Det är den förklaringen jag kan se, men som rubriken antyder, vi har knappast hört sista ordet i den här soppan.

* * *

Läser i dagens Upsala Nya Tidning att Skånela IF inte beviljas dispens att spela sina hemmamatcher i Vikingahallen i höst. Skånelas ordförande Magnus Larsson verkar helt klart måttligt road och jag kan verkligen förstå honom. Vad ska det här vara bra för? Jag förstår förbundets ambition med stora och toppmoderna arenor, som ska bidra till ökat intresse och större inkomster, så att klubblagshandbollen i Sverige ska kunna närma sig övriga handbollseuropa, men löser man det genom att tvinga Skånela till spel på annan ort? För ärligt talat, vad är bäst, en Vikingahall fylld till bristningsgränsen eller en halvfylld Eriksdalshall? Gör om gör rätt, säger jag!

* * *

På tal om Skånela så är märstaklubben muntligen överens med tvåmetersmannen Calle Andersson från RP IF Linköping. Signalementen på den här spelaren är ju helt klart intressanta och det kan nog behövas att de får in ytterligare en vänsternia som kan prestera bra i elitserien. Med fler och tuffare matcher blir slitaget större och då behövs det någon som kan avlasta Viktor Östlund lite.

* * *

Läser vidare att IFK Kristianstad har dragit igång sin försäsongsträning med tester. Bland annat genomfördes ett Cooper-test (löpning över 3000 meter) och bästa tiden noterades till 10.30. Det är knappast hallar med bara en läktare, som gör att vi (på klubblagsnivå) inte riktigt klarar av att mäta oss i den internationella konkurrensen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar