fredag 15 juni 2012

Några go'bitar

Säsongens hittills snyggaste mål på våra alltid lika spännande fotbollsuppvärmningar gjordes under gårdagens träning. Och tro det eller ej, men det var faktiskt det unga laget och Oskar Liljebris -- den kanske störste målsumparen av alla i Vassunda IF när det kommer till att sparka på bollen -- som stod för målet. Kanske var det just det faktum att han inte sparkade utan nickade in bollen som förklarar hur det kunde hända. Via stolpen nickade han med både kraft och precision in ledningsmålet till 1-0. Vem som stod för den utsökta lobbpassningen med högerfotens utsida (långt fram på foten för bibehållen kontroll och god "grävskope-effekt") behöver jag väl inte säga?

Båda lagens oförmåga att avgöra i "Golden goal" gjorde sedan att vi för första gången fick ett oavgjort slutresultat, 2-2. Ett klart fall framåt för det unga laget.

* * *

Första fem minuterna av matchen mot Enköping var bra trevande måste jag säga, men det blev ju bättre.

* * *

Sveriges vassaste vikskott är tillbaka på finare mark efter några år i Västerås och tränade med laget igår. Vi får se vad det kan bli av det, men "Lasse", moderklubben kallar!

* * *

Sollentuna HK tappar vänsternian och målsprutan Andreas Fuxborg till Tyresö IF. Tråkigt för Sollentuna som sedan tidigare har fått beskedet att duktige mittnian David Waltin inte ser en fortsättning för sin del i klubben och nu alltså får ytterligare en niometersspelare att täppa igen luckan efter. 138 mål ersätter man inte i en handvändning, men å andra sidan ges ju någon annan tillfälle att kliva fram.

Thomas Brejding, tränare i Tyresö IF, gnuggar däremot säkerligen händerna. Utan att veta allt om vilka klubbar som har kommit med konkreta förfrågningar till Fuxborg, så har jag svårt att tänka mig att det inte har funnits en rad intressenter. Tyresö drog alltså längsta strået och egentligen är jag inte särskilt förvånad. Klubben tycks ha fina ambitioner och arbetar målmedvetet. Dessutom får man förmoda att sammanslagningen av klubbarna i området har givit extra energi och skjuts framåt. Tyresö får hur som helst ett riktigt bra tillskott och kommer med all säkerhet vara topp-3 när vi summerar division 1 norra i mars nästa år. Eskil och Ricoh är ju trots allt borta och det känns på förhand som att toppen på norrettan är smalare till säsongen som kommer. Det borde passa Tyresö som inte kommer att vara sämre än föregående säsong.

* * *

Är det bara jag som ser det komiska i att Emil Karlsson har blivit utsedd till årets komet i skånsk handboll. Inte var det hans 14 minuter och 50 sekunder på Cooper-testet som låg till grund för det i alla fall. Skämt å sido, stort grattis till Emil (född 1993) som helt och hållet har lyckats prenumerera på högersexpositionen i SM-tvåan IFK Kristianstad. Jag är övertygad om att han går en ljus handbollsframtid tillmötes och med det får det också vara slut på snacket om hans miserabelt dåliga tid på 3000 meter. Åtminstone för ett litet tag framöver...

* * *

Imorgon bär det så av till Gubbängen. Vi som åker dit gör det mest för att stilla matchabstinensen och några direkta resultatmål har vi inte satt upp. Likväl blir det högintressant. Simon Jonasson kommer som bekant ned imorgon (bara flyget går som det ska) och det ska bli trevligt tycker vi alla. Även om tisdagens och onsdagens träning (samt den guidade turen han har fått inplanerad med klubbens senioransvarige på måndag) är det viktiga i sammanhanget ger morgondagen ett bra tillfälle att ytterligare lära känna varandra. Jag är övertygad om att det kommer bli kanonbra. Dessutom ska det bli kul att äntligen få se honom i den vinröda tröjan. Detsamma gäller naturligtvis Per Ehn, som gör matchdebut imorgon. Kul!

Därutöver kommer jag slänga ett extra öga på i synnerhet Kungsängen och Jakobsberg. Har "Jakan" möjligtvis några provspelare på plats. Deras intention verkar helt klart vara att förstärka laget för att på så vis förhoppningsvis slippa nedflyttningsstrider, men det har varit väldigt tyst och några registrerade övergångar finns inte så långt ögat når.

Kungsängen är mitt uppe i ett till synes mycket spännande projekt. Nye tränaren Peter Jivestad lade ribban så fort han anlände och har för att fylla ut luckorna i truppen värvat en hel del spelare. Simon Andersson (högernio) och Mikael Axenstig (målvakt) har vi redan rapporterat om och nu har man ytterligare fem spelare på väg in. Mer om det senare, men dessa kollar jag lite extra efter imorgon och sedan ska det bli väldigt intressant att se om Jivestad den knappa tiden till trots har lyckats sätta sin prägel på laget och spelet. Många godbitar och detaljer att kika lite extra på, som experterna på TV brukar säga.

6 kommentarer:

  1. Lycka till imorgon. Ni får möta Fuxborg bland annat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Framförallt får Fuxborg möta tillförordnad demoncoach Gladh. ;)

      Men jag tackar för lyckönskningarna, och önskar det samma.

      Radera
    2. Vi hade tänkt undvika er så länge som möjligt. Tidigast i en semifinal vill vi möta er har vi sagt. ; )

      Kul att Fuxborg är med och lirar, så man kan få se honom i sin nya miljö direkt. Dyker nog upp och spanar in er. Lycka till!

      Radera
    3. Säg inte att du har satt det bästa av det bästa i Tyresö IF 2. Du vet väl att det går bra att ändra i laguppställningen fram till matchstart i första matchen? ; )

      Radera
  2. kan säga att kungsängen kommer ha mer en halva laget borta på eken då man ser det som en rolig grej bara....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter ungefär som oss då. Hursom, lycka till Jakan.

      Radera