onsdag 20 juni 2012

Nygammal läktarprofil ska lyfta "Vinrött"

Midsommar står för dörren och med det passar vi också på att gå på "sommaruppehåll". De kollektiva träningarna återupptas första veckan i augusti och till dess är det mängder med individuell träning som står på programmet. Det firade det unga laget med att slå till med en riktig praktskräll under fotbollsuppvärmningen tidigare ikväll. 5-1 skrevs slutresultatet till mot de förtvivlade "gamlingarna" (som med något enstaka undantag inte är så gamla, jag själv var oroväckande nära att trilla dit, men kom undan i sista stund). Vem hade kunnat tro på det när solen gick upp i morse? Vadslagningsfirmorna hade inte ens brytt sig om att ge ut sina odds!

5-1 alltså och undertecknad fick äran att sätta sista bollen i nät (för övrigt en urläcker chip över en uppgiven bloggkollega sedan Per Ehn med känslig vänsterfot spelat fram bollen i sidled) för ett tag framöver. Nästa fotbollsuppvärmning blir alltså i augusti och som "gamlingarna" kommer att gräma sig över den här storförlusten. Det finns helt klart en risk att semestrarna blir förstörda för deras del bara på grund av detta.

Sedan blev det cirkelträning, kombinerad fys- och skottövning, lite tre mot tre och fyra mot fyra samt lite matchspel medan staben hade möte i "foajén".

* * *

Lars "Sveriges vassaste vikskott" Stålberg har sedan återkomsten från Västerås kört på i två veckor och verkar väldigt sugen. Så sugen att han blev uppriktigt besviken när vi konstaterade att det här var sista gemensamma passet på en dryg månad. Den inställningen är helt klart lovande och hans bejublade inhopp i u-lagets sista match i våras (hemmasegern mot HK 71 B) likaså. Nio mål blev det den gången. När Lars nu alltså vänder hem borde det också öppna för att en av Vassundas verkliga läktarprofiler åter tar plats på Alsikehallens röda plaststolar. Jens Stålberg är läktarmannen, läktarmyten, läktarlegenden i dessa trakter och bara hans norrländska rop på "muren" kommer göra oss extremt svårforcerade i gympasalen.

* * *

Individuell träning är det således som gäller, men vi ska också hinna med att förbereda oss för beachhandbollsturneringen i Uppsala i mitten av augusti. Ett visst Rimbo ska ju tydligen få bekänna färg. Mycket handboll på sand i juli är planen och det ska bli riktigt roligt. Även om jag redan längtar något oerhört till första veckan i augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar