måndag 25 juni 2012

Seriens bäste till Kungsängen

Kungsängens SK kan vara på god väg att täppa till luckan efter institutionen Ingvar Nguesseu. Enligt vad bloggen erfar är man nämligen på väg att knyta till sig Viktor Justesen -- av er läsare framröstad till seriens bäste mittnia under fjolårssäsongen -- från lokalkonkurrenten Jakobsbergs GoIF. Lagets tränare Peter Jivestad är nöjd med värvningen och tror att Justesen har ännu mer att ge framöver:

- Vi får in en spelare som kommer kunna tillföra tyngd både framåt och bakåt. Han blir en nyckelspelare med fortsatt potential att utvecklas.

Därutöver ansluter även mittniolöftet Felix Bergendorff (född 1995) från Bålsta IF och sedan tidigare har man gjort klart med vänstersexan Niklas Olsson (född 1989), som närmast kommer från spel i västgötska Skara. Den senare blir en viktig förstärkning på en position som tidigare har varit något av en svaghet hos de vinröda norrortarna.

Framöver räknar Kungsängen även med att presentera ytterligare en förstärkning på målvaktssidan samt en vänsternia. De sista bitarna är således på väg att falla på plats och Kungsängen tycks kunna mönstra en både bredare och slagkraftigare trupp en på länge när det nu är mindre än tre månader kvar till seriepremiären.

- Som tur är kommer jag inte behöva spela, konstaterar Jivestad och fortsätter, det kommer ta tid att bygga ihop laget. Vi behöver jobba på allt, så någon division 1-målsättning får vänta denna säsong. Det är viktigare att få ihop laget.

4 kommentarer:

  1. oj, ksk kommer att bli riktigt tunga att möta..

    SvaraRadera
  2. Lycka till Viktor!

    SvaraRadera
  3. Olsson på v6 kan bli seriens utropstecken!! Ser riktigt bra ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så pass! Peter verkade i och för sig nöjd när Olsson kom på tal. Ska bli intressant att se honom spela och är han så bra som du påstår är det ju inte annat än ett succéförvärv. Inte minst eftersom vänstersexpositionen har varit något av en achilleshäl för er del, om jag får säga så.

      Radera