lördag 23 juni 2012

Skattjakten över

Han har jagats land och rike runt av IK Sävehof och ett koppel andra storklubbar, men nu följer han sitt vinröda hjärta och återvänder till moderklubben Vassunda IF. Det är med största glädje och stolthet vi nu presenterar vårt senaste nyförvärv Philip Skatt (född 1995).



Philip i Upplands röd-gula dress under SverigeCupen 2011. Foto: Sandra Jansson, Ögonblick.


Philip var under de tidiga ungdomsåren en viktig kugge i klubbens mycket segervana 95-lag. För två säsonger sedan hade han också ett par inhopp i division 3 under vår ettåriga sejour i den divisionen, men den senaste säsongen har han tillbringat i Upsala Studenters IF -- och som han har tillbringat den. USIF:s A-pojkar tog sig som bekant fram till en slutlig sjundeplats i USM och det skulle vara en underdrift att påstå att Philip var högst bidragande till den framgången. Philip bar mer eller mindre laget på sina axlar, vilket fick redan hyperentusiastiske Henrik Signell (assisterande tränare i IK Sävehofs herrlag och herrjuniortränare, som till den här säsongen har tillträtt posten som damtränare i mästarklubben) att slå volter hemma i vardagsrummet. Lovorden och de många valmöjligheterna till trots väljer han nu alltså Vassunda IF, vilket glädjer oss å det största.

Philip har stått högt upp på klubbens önskelista alltsedan han lämnade förra hösten och det här är en värvning med mervärde. Philip är en sann vassundait som trivs som allra bäst i den vinröda tröjan och han är dessutom en jättetalang, som kommer att bli en nyckelspelare på den resa vi nu påbörjar. Philip är en snabbfotad spelare som behärskar spelet på alla niometerspositioner och har ett mycket fint spelsinne. Hans sedan tidigare aviga skott har förbättrats ytterligare när han nu har mer kraft bakom det. Det här är helt enkelt en spelare som kommer passa perfekt in i vårt snabba spel, där vi vill spela med stor rörlighet och delaktighet på samtliga spelare.

Värvningen innebär också en handbollsmässig återförening mellan far och son. Philip och de övriga pojkarna i klubbens 95-lag tränades av Philips pappa P-O Skatt, som numera är tränare för oss i herrseniorerna.

Philip ansluter till den övriga truppen från den första augusti, men redan nu säger vi välkommen hem Philip!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar