lördag 30 juni 2012

Jonasson kvar i Malmfälten

Det blir tyvärr inget spel för Simon Jonasson i den vinröda tröjan -- åtminstone inte den här säsongen. Pusslet med arbete, handboll och ett liv i övrigt blev helt enkelt för svårt att lägga utan att det närmade sig hållbarhetens rand. Jättetråkigt tycker naturligtvis vi som såg en enorm potential i Simon (lite märkligt är det trots allt att inte fler klubbar högre upp i seriesystemet har ryckt i honom, men man får väl anta att den inte direkt extrema exponeringen en spelare i Malmberget utsätts för spelar in), men som tur är kan vi trösta oss med en redan mycket god besättning på ytterniopositionerna. Likväl är det svårt att komma ifrån att Simon har de kvaliteter som kan innebära skillnaden mellan till exempel en kvalplats och en mittenplacering i slutändan.

Ännu mer tur är det dock att Simon med största säkerhet inte lägger skorna på hyllan. Något spel med MAIF i division 3 tycks dock inte vara aktuellt, utan istället talar det mesta -- för att inte säga allt -- för spel i en annan grön tröja. Simon är överens med division 2-nykomlingen Bodens BK HF och nu återstår enligt vad bloggen erfar endast formaliteter innan bodensarna kan presentera en riktig praktvärvning. Simon kommer då att kunna bo kvar i Gällivare och pendla till träningar och matcher i Boden; med norrländska mått mätt är det ju inga avstånd att tala om. På tal om att göra skillnad: för Bodens del kan Jonasson mycket väl vara skillnaden mellan förnyat kontrakt och degradering, men mer om det imorgon.

Vi önskar Simon ett jättestort lycka till, gläds åt att en så pass lovande handbollsspelare inte "tvingas" sluta med handboll och gratulerar Bodens BK HF till vad som mycket väl kan bli säsongens värvning i division 2 norra.

1 kommentar:

  1. Janne Lindberg BBK HF1 juli 2012 kl. 01:18

    Jodå! Simon är klar för BBK HF. Ordförande Nyqvist har visat upp kontraktet. Vi är naturligtvis enormt glada för att Simon ska spela med oss. Med Simon, Joel Weinmar, Rasmus Silverplats, Markus Lindqvist, Joel Nilsson, våra målvakter Jonte Widgren och Peter Strömgren, samt ytterligare några duktiga unga killar som blivit två år äldre/starkare/skickligare än förra svängen i tvåan så börjar det arta sej rätt bra för oss. Lägg därtill något ytterligare ess i rockärmen, och vi kan kanske ta en och annan poäng den kommande säsongen! :) Allt gott! Mvh / Janne

    SvaraRadera